„Tai ne „Storm Shadow“ ir ne SCALP.“ Ukrainos naikintuvai pakilo su labai galingu kroviniu (Foto)  ()

Prancūzija paskelbė, kad per mėnesį Ukrainai pristatys 50 AASM bombų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-20 „Tai ne „Storm Shadow“ ir ne SCALP.“ Ukrainos naikintuvai pakilo su labai galingu kroviniu (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ne „Storm Shadow“ ir ne SCALP. Ukrainos naikintuvai pakilo su labai galingu kroviniu.

Prieš keletą dienų mėgėjo paskelbtoje ir karo ekspertų socialiniuose tinkluose išanalizuotoje nuotraukoje matyti prancūzų aviacinė bomba AASM (dar žinoma kaip HAMMER).

„MiG-29“ skrydžio mažame aukštyje vaizdus taip pat analizavo „OSINTtechnical“, Ukrainos portalas „Defense Express“ ir prancūzų leidinys „Opex360“.

Tai pirmas atvejis, kai AASM yra integruojama į Ukrainos MiG-29.

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai! („ZZUOM“)
3676

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Prancūzija paskelbė, kad per mėnesį Ukrainai pristatys 50 AASM bombų, taip pat 40 sparnuotųjų raketų SCALP (prancūziška „Storm Shadow“ versija). SCALP bombos yra integruotos į Su-24.

Vaizdus išanalizavę ekspertai laikosi nuomonės, kad AASM valdomų bombų integravimas į sovietinius Ukrainos lėktuvus MiG-29 nereikalauja papildomų pakeitimų, palyginti su amerikietiškomis JDAM-ER. Taip pat reikėtų pažymėti, kad dar 2022 metais amerikiečių AGM-88 HARM (angl. High-speed Anti-Radiation Missile) antiradarinės raketos taip pat buvo integruotos į ukrainietišką MiG-29.

 

Kalbant apie AASM, jos jau buvo integruotos ir gali būti integruotos į prancūzų „Rafale“, „Mirage 2000“ naikintuvus, taip pat į JAV pagamintą F-16 „Fighting Falcon“.

Kas yra AASM HAMMER „hibridinė“ bomba?

AASM HAMMER gamina „Safran“ kompanija. Tai didelio tikslumo „hibridinis ginklas“, kurio charakteristikos yra kažkur tarp bombos ir (arba) „oras-žemė“ raketos. Tiesą sakant, tai vis dar yra bomba, įprasta, tačiau su specialiu komplektu, kuris žymiai padidina jos diapazoną ir tikslumą.

 

Bomba sukurta remiantis 250 kg „Mk 82“, „BLU 109“ arba 1000 kg „Mk 8“ modeliu. Pats komplektas susideda iš dviejų dalių: nuotolio išplėtimo komplekto (REK), kuriame gali būti reaktyvinis variklis, ir priekinės dalies, kuri gali būti trijų versijų: tik su palydoviniu valdymu arba pridėjus terminį vaizdą, arba pusiau aktyvia lazerinio valdymo sistema. Papildomos funkcijos apima detonacijos ore funkciją.

Teigiama, kad AASM HAMMER veikimo nuotolis yra didesnis nei 70 km, o tai yra labai svarbu, nes tai leidžia ją paleisti gana saugiu atstumu nuo taikinio. Bet, žinoma, tai priklauso nuo aukščio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()