[ŽT] Vokietija keičia „Taurus“. Ką užsakė iš JAV?  ()

Vokietija iš JAV užsakys 75 sparnuotąsias raketas JASSM-ER savo naujiems naikintuvams F-35 apginkluot.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bild“ rašo, kad Vokietijoje JASSM-ER gali pakeisti „Taurus“. Pasirodo, Vokietija dar 2022 metais Vašingtonui buvo sakiusi, kad yra suinteresuota ginklų pirkimu, tačiau tuomet tai buvo atidėta. Viso paketo (naikintuvų ir ginklų) pirkimo kaina – aštuoni milijardai eurų. Žurnalistai rašo, kad sparnuotųjų raketų JASSM užsakymo procesas prasidėjo prieš kelias dienas, o oficialią pirkimo sutartį planuojama pasirašyti 2024 metų rudenį.

[EU+Kuponas] Už mažiausią kainą istorijoje įspūdingų galimybių langų valymo robotas - įdiegtas ir DI (Video, „ABIR WD8“)
1851

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Labai giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

„Bild“ pažymėjo, kad „ilgalaikių pirkimų perspektyvoje sparnuotoji raketa JASSM galėtų pakeisti dabartinę oro pajėgų naudojamą „Taurus“. JASSM-ER raketos buvo sukurtos praėjus keleriems metams po „Taurus“ pasirodymo. Jos irgi yra ypatingai tikslios ir turi gerą navigaciją, bet nulekia iki 926 km.

 

Čia reikėtų prisiminti, kad Ukraina prašo Vokietijos „Taurus“ raketų. Tai, kad Vokietija pirks JASSM-ER, nereiškia, kad „Taurus“ atiteks Ukrainai. Amerikietiškos raketos greitai nepasirodys. Be to Vokietija atsisako Ukrainai suteikti „Taurus“ ne todėl, kad jas taupo, o todėl, kad negali kontroliuoti taikinių. Kitaip tariant, Vokietija bijo, kad jos „Taurus“, paleistos nuo Ukrainos lėktuvų sparnų, lėks į Rusijos teritoriją.

(8)
(26)
(-18)

Komentarai ()