Vokietija pirmą kartą Ukrainai perduos karo monstrus „Sea King“. Kas tai per ginklas (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai gaus sraigtasparnius, galinčius kirsti Juodąją jūrą ir pasiekti Krymą. Viena iš jų misijų – priešo povandeninių laivų sunaikinimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-24 Vokietija pirmą kartą Ukrainai perduos karo monstrus „Sea King“. Kas tai per ginklas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina netrukus gaus daugiafunkcinių sraigtasparnių „Sea King Mk.41“ partiją. Sraigtasparnius perduos Vokietijos gynybos ministerija po kontaktinės grupės susitikimo Ramšteino formatu. Gynybos ministras Borisas Pistorius paskelbė apie ginklą, kurį Vokietija pateikia pirmą kartą per Ukrainos karą, rašoma portale „Deutschlandfunk“.

Pistorius sakė, kad Vokietija suteiks Ukrainai šešis sraigtasparnius „Sea King Mk.41“. Be pačių orlaivių, karinės pagalbos siuntoje bus atsarginės dalys, „priedai“ (nenurodoma, ką jie reiškia). Vokiečiai taip pat apmokys Ukrainos kariškius, kurie skris tokiais įrenginiais.

„Sea King“ yra patikrintas ir patikimas sraigtasparnis“, – sakė Vokietijos gynybos ministras.

Karinė technika leis vykdyti jūrų žvalgybą ir gabenti karius, pažymėjo portalo žurnalistai.

Kuo ypatingas „Sea King Mk.41“ iš Vokietijos

„Sea King“ yra vidutinio aukščio, daugiafunkcis sraigtasparnis, kuris gali būti naudojamas tiek paieškai, tiek gelbėjimui, kovai su povandeniniais laivais ir jūrų pėstininkų korpuso operacijoms.

Tokio tipo sraigtasparnis (Sikorsky S-61) buvo sukurtas JAV, o vėliau, septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose pagal licenciją pradėtas gaminti Didžiojoje Britanijoje kaip „Sea King“.

 

Nurodoma, kad pagrindinė britų analogo užduotis buvo priešvandeninis karas, kuriam buvo įrengtos priešpovandeninės sistemos, visiškai kompiuterizuota skrydžio valdymo sistema, taip pat turėjo šiek tiek kitokį variklį.

Vokietijos karinis jūrų laivynas „Sea King Mk.41“ modelį gavo 1969 metais. Užsakymo dydis – 22 vnt., vienas iš jų dingo per audrą prieš kelerius metus. Sraigtasparniai kiek modernizuoti – talpina daugiau žmonių, gabenasi daugiau degalų. Be to, jie aprūpinti radaru ir navigacijos įranga, tačiau be sonaro. 1980 m. sraigtasparnis buvo patobulintas pridedant šias galimybes:

  • „Sea Skua“ priešlaivinės raketos;
  • „Ferranti Seaspray“ radaras nosies gaubte.

 

„Sea King“ techninės charakteristikos:

  • įgula – 2-4 žmonės;
  • matmenys — ilgis 17,02 m, aukštis 5,13 m;
  • didžiausias kilimo svoris – 9707 kg;
  • kreiserinis greitis — 207 km/h;
  • atstumas – 1230 km.

Pažymėtina, kad Ukraina jau anksčiau buvo gavusi sraigtasparnių „Sea King“ – tai tapo žinoma 2022 m. lapkritį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()