Dažai, siluetai ir fanera. Rusai griebėsi naujos gudrybės  ()

Jungtinės Karalystės žvalgyba papasakojo apie nesėkmingus Rusijos pajėgų bandymus užmaskuoti lėktuvus ir laivus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija bando pagerinti savo laivų ir lėktuvų maskavimą, kad sumažintų nuostolius, kuriuos jau du metus patiria Juodosios jūros laivynas ir oro pajėgos. Nors rusai didelį dėmesį skiria maskavimui, tai nepadeda sumažinti nuostolių, teigiama Jungtinės Karalystės žvalgybos ataskaitoje. Ukrainiečių dronai randa paslėptus taikinius ir nepasiduoda apgaulei.

„Rusijos aviacijos bazėse kamufliažui naudojami orlaivių maketai ir padangos ant orlaivių sparnų. Yra informacijos, kad devyniose Rusijos aviacijos bazėse taip pat yra nupiešti orlaivių siluetai. Juodosios jūros laivyno laivų nosys ir galai yra nudažyti juodais dažais – tikriausiai tam, kad būtų mažiau matomi. Ant molų taip pat nupiešti laivų siluetai, tikriausiai, kad suklaidintų Ukrainos dronų operatorius“, – nurodė JK žvalgyba.

[EU+Kuponai] „March MEGA Sale 2024“! Tik nuo 99€ siurbliai, monstrinės energijos stotelės, el. dviračiai, PC monitoriai ir dar daug visko (Video)
1847

„March MEGA Sale 2024“ išpardavimas!

Specialūs kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „FOSSiBOT F3600“ - monstrinė 3840Wh/3600W energijos stotelė

2) „JIGOO C300“ - belaidis siurblys, puikios galimybės už stulbinamai mažą kainą

3) „Eleglide M2 (27.5")“ el. dviratis - technologijos.lt komandos išbandytas ir rekomenduojamas

4) „Mecpow X5 Pro“ - 33W lazerinis graviruoklis su automatiniu oro siurbliu

5) „KTC M27P20 Pro“ - 27 colių, Mini-LED, 4K UHD, 160Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

 

Manoma, kad tokiu būdu Rusijos pajėgos siekia sumažinti Juodosios jūros laivyno ir karo aviacijos patiriamus nuostolius.

Nepaisant šių bandymų prisidengti, Rusijos orlaiviai vis dar yra pažeidžiami įprastomis atakomis iš oro, o Rusijos laivai vis dar yra pažeidžiami operacijų Juodojoje jūroje metu. Mažai tikėtina, kad maskavimas žymiai sumažins nuostolius“, – teigia Jungtinės Karalystės žvalgyba. Ji taip pat pažymėjo, kad veiksmingo kamufliažo trūkumas buvo viena iš pagrindinių Rusijos operatyvinių nesėkmių invazijos į Ukrainą pradžioje priežastis.

(3)
(12)
(-9)

Komentarai ()