2000 žmonių. Kremlius sunerimęs. Putino planai sujaukti  (1)

„Tai reiškia, kad tokia idėja juos gąsdina“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo Emanuelio Macrono pareiškimo apie galimą Prancūzijos karių įvedimą į Ukrainą praėjo beveik mėnuo, tačiau ši tema vis dar svarstoma visuomenėje. Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos vadovo Sergejaus Naryškino teigimu, „pirminiame etape karinis kontingentas sudarys apie 2000 žmonių". Kremlius netgi pareiškė, kad Prancūzija jau pradėjo rengti kariškius. 

Karo teisės studijų centro vadovas Oleksandras Musijenko apibendrino Kremliaus reakciją.

Pasak O. Musijenkos, visiškai akivaizdu, kad tam tikromis sąlygomis Prancūzijos ir kitų sajungininkų kariai Ukrainoje atsirasti gali. Svarstomi įvairūs scenarijai. NATO padidins savo buvimą Rumunijoje, ypač Prancūzija. Atitinkamai tokia informacija kelia nerimą Kremliui. Tas pats Naryškinas pasakė, kad „kontingentas“ taps „prioritetiniu teisėtu Rusijos kariuomenės atakų taikiniu“. Tačiau Prancūzijos gynybos ministerija pareiškė, kad Naryškino pranešimai apie tai, jog Prancūzija rengia savo karius, kurie bus siunčiami į Ukrainą, neatitinka tikrovės.

„Jie perdėtai reaguoja. Tai reiškia, kad tokia idėja juos gąsdina. Jie sunerimę, nes tai sukėlė daug diskusijų ir komentarų. Man atrodo, kad Putinas šiuos dalykus komentuoja dažniau nei  Zelenskis“, – sakė Karo teisės studijų centro vadovas.

Taip pat Musijenko pakomentavo, kad Prancūzija sujaukė Kremliaus planus, nes rusai nesitikėjo tokios reakcijos į karą Ukrainoje. E. Macronas atkreipė dėmesį ir iškėlė temą bei klausimą Ukrainos atžvilgiu taip, kad dabar apie tai kalba visa Europos žiniasklaida. Be to, beveik visos šalys pažymi, kad Kijevas negali pralaimėti, todėl jį reikia palaikyti. Ukraina dar nėra NATO narė ir jai netaikomas Aljanso sutarties 5 straipsnis, tačiau Europos politikai iš esmės pripažino, kad Ukrainai reikia padėti išsaugoti savo valstybingumą.

 

Musjienko priminė, kad kai Ukraina 2022 m. birželį gavo HIMARS, Putinas davė interviu Rusijos propagandistams, sakydamas, kad Rusija sunaikins šias raketų paleidimo sistemas. Tą patį Kremlius sakė ir apie „Patriot“: „Traiškysim kaip riešutėlius“.  Vėliau Kremlius pagrasino smogti NATO konvojams, kurie gabens ginklus į Ukrainą.

 

„Tada jie sakė, kad „NATO konvojai – teisėtas taikinys“, o šiandien tą patį sako apie kariuomenę. Tai labai simboliška. Žengiame tiesiu keliu nuo ginklų pristatymo iki galimo kariuomenės pasirodymo Ukrainoje. Tuo pat metu Rusija pasiliko tose pačiose pozicijose. „Tai teisėti taikiniai, mes smogsime“. Praėjo dveji metai, o jūs sugebate taip smūgiuoti, kad partneriai vis daugiau palaiko Ukrainą, o jūs jokios pažangos nedarote“, – ironizavo Oleksandras Musijenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(1)
(70)

Komentarai (1)