[ŽT] Kaip atrodo FAB bombų ataka iš Ukrainos gynėjų pozicijų (Video)  ()

Rusija turi pranašumą karo aviacijoje ir juo naudojasi. Tam, kad bombarduotų ukrainiečių pozicijas jiems net nereikia virš jų praskristi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai parodė, kaip atrodo rusų FAB bombų lietus iš jų pozicijų. Tai, ką matysite vaizdo įraše, yra sklendžiančių bombų, kurias rusai gali numesti net 70 km atstumu nuo taikinio, ataka. Kitaip tariant, rusams net nereikia priartėti prie zonos, kurią saugo Ukrainos oro gynybos sistemos.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės robotai siurbliai: 8200Pa, LiDAR SLAM 4.0, unikalus plovimas, stotelės, APP ir kt. (Video)
1905 1

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-27!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

„Narwal Freo X Plus“ ir „Narwal Freo X Ultra“

Išsamiau

Rusija nuo 2023 metų naudoja UMPK rinkinius. Paprastai tariant, tai yra prie bombos pridedami išskleidžiami sparnai su valdymo moduliu. FAB-500 yra numetama, iš karto išskleidžia sparnus ir slendžia link taikinio, kol ją numetęs lėktuvas sprunka atgal. Rusija sparnus montuoja ir ant trigubai sunkesnių FAB-1500 bombų.

 

Sklendžiančios bombos neturi variklio, todėl jų šiluminis pėdsakas yra labai mažas. Tai reiškia, kad jų beveik neįmanoma numušti. Rusų sklendžiančios bombos nėra labai tikslios ir daug jų nesprogsta, bet rusai jų turi daug. Ukrainiečiai tikisi, kad F-16 ateityje nugins rusų lėktuvus toliau nei 70 km atstumu, bet artimiausiu metu jie tiesiog toliau bus talžomi rusų bombomis. Artilerijos sistemas gali sunaikinti dronai, artilerija ar net sausumos minos, o štai sklendžiančios bombos yra praktiškai neatremiamos, todėl rusai jas vis dažniau naudoja mūšio lauko paruošimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(12)
(-4)

Komentarai ()