„Jie to tikrai nesitikėjo.“ Okupantas įsmuko į „Abrams“ tanką. Kas nutiko (Video)  (5)

M1 „Abrams“ tankai fronte pasirodė palyginti neseniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matomas vienas iš sunaikintų tankų M1 „Abrams“, JAV valdžios atgabentų į Ukrainą. Vaizdo įraše matyti, kaip rusų karys (pagal kai kuriuos pranešimus priklauso Specnaz grupuotei) patikrina tanko būklę, kuris užvažiavo ant minos. Jo vidus liko nepažeistas.

M1 „Abrams“  tankai fronte pasirodė palyginti neseniai. Anksčiau gynėjų armija naudojo šiuos ginklus kaip įrangą priešo vienetams atpažinti. Todėl transporto priemonės buvo paslėptos nuo priešo ir jų vaidmuo buvo atakuojant palaikyti kitas mašinas. Taip yra dėl vertingos stebėjimo sistemos, leidžiančios atpažinti priešą iki 8 km atstumu.

Geriausias iš visų! Karinio tvirtumo, GPS, Bluetooth skambučiai, 170+ sporto režimų, nuostabi vartotojo sąsaja, APP ir kt. (Foto, Video, „Kospet Tank T3 Ultra“ apžvalga)
4683 1

„Kospet Tank T3 Ultra“ - puikiai veikiantis GPS, Bluetooth skambučiai, nuostabi vartotojo sąsaja, 170+ sporto režimų, AMOLED ekranas, nustebinusi baterija, kokybiška APP ir gausa kitų privalumų. Išbandžiau ką tik viešai pristatytą naujausią kompanijos produktą ir be jokių dvejonių, tai - geriausias laikrodis, kokį jie yra pagaminę. Apžvalgoje sužinosite, ką jis sugeba.

Išsamiau

Tačiau po kurio laiko ukrainiečiai pakeitė taktiką ir išsiuntė „Abrams“  į frontą, ko padariniai pasireiškė netrukus. Gynėjai prarado tris iš 31 amerikiečių mašinų.

Rusijos karys apžiūrėjo vieną iš apgadintų tankų – jo kameros įrašas pateko į internetą. Tai patvirtina didelį iš JAV atsiųstos įrangos patvarumą.

 

Kaip pažymi Bulgarijos kariuomenės svetainė, vaizdo įraše matomas tanko bokštelis „atrodo, kad yra rimtai apgadintas, gal net šiek tiek pajudėjęs“. Tačiau tai natūralu, nes į jį greičiausiai pataikė dronas-kamikadzė. Įdomu tai, kad kai M1 „Abrams“ užvažiavo ant minos, ji tanko nesunaikino.

„Interjeras liko nepažeistas (...). Panašu, kad sistema nepažeista – nėra sugadintų ekranų, apdegusių ar nutrauktų laidų“, – skaitome. Tai reiškia, kad ukrainiečių įgula turėjo galimybę palikti tanką ir nuvykti į saugią vietą. Nors tanko išorė buvo pažeista, jis nebegalėjo toliau veikti, šarvai buvo pakankamai stiprūs, kad išgelbėtų įgulą.

 

Bulgarijos kariuomenė pabrėžia, kad didelis patvarumas yra būdingas amerikietiškų mašinų bruožas. Vienas iš „Abrams“ ilgaamžiškumą įtakojančių faktorių yra amunicijos dėtuvės išdėstymas ir dizainas.

Rusų tankai laiko amuniciją (dažnai) karuselėje tanko viršuje, o M1 „Abrams“  – atskirame skyriuje su apsaugos skydeliais. Jie yra svarbūs šaudant į transporto priemonę ir neleidžia sviediniams detonuoti tanko viduje. Tačiau to negalima pasakyti apie minėtus rusiškus tankus, kuriuose šūvis į šarvus dažnai sukelia sviedinių sprogimą (ir dažniausiai „atjungia“ bokštą nuo tanko).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(11)
(74)

Komentarai (5)