„Rusijos spec. tarnybų nesėkmė gali būti daug grandioziškesnė, nei mums atrodė.“ Kas vyksta  (3)

Po pastarųjų įvykių Rusijoje suabejota specialiųjų tarnybų kompetencija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kažkas čia negerai, pareiškė Rusijos politologas Vladimiras Pastuchovas, savo „Telegram“ kanale komentuodamas praėjusią savaitę Rusijoje įvykdytą teroro aktą.

Kažkas nesiriša, pagalvojo Štirlicas, pašiepiančiai rašo V. Pastuchovas. Nors, tiesą sakant, viskas rišasi, net šluotos, bet, anot politologo, galvoje nedera dvi nuotraukos: kovo 22 d. vakarinė nuotrauka ir kovo 23 d. popietinė nuotrauka. Antrą dieną po teroro akto bendras vaizdas ėmė byrėti į vienas kitam prieštaraujančius fragmentus: atskirai – vaizdo įrašas, kuriame profesionalūs žudikai šaltakraujiškai šaudo žmones „Crocus City Hall“, ir atskirai – vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti sulaikyti migrantai darbininkai drebančiomis lūpomis.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4968

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Profesinėje aplinkoje vyrauja vieninga nuomonė dėl teroristinio išpuolio kaip visumos. Bendra ekspertų nuomonė yra ta, kad teroristiniam išpuoliui buvo kruopščiai pasiruošta ir jis buvo įvykdytas labai aukštu profesiniu lygiu. Buvo aiškiai apibrėžti tikslai (kuo didesnė moralinė ir materialinė žala) ir būdai jiems pasiekti (žmonės kaip avys buvo varomi į pastatą, kuris vėliau buvo sudegintas). Pažymėtina, kad į žmones pradėta šaudyti nuo automobilių stovėjimo aikštelės, sudarant srautą „viduje“ pasmerkto objekto – tai reikėjo atspėti. Norint įvykdyti teroro aktą, reikėjo atlikti sudėtingiausią vietovės žvalgybą, ir ne tik vieno objekto (tokiais atvejais nuo pat pradžių kuriami keli scenarijai). Reikėjo apmokyti žmones praktiškai orientuotis labai sudėtingo pastato viduje ir tuo tikslu juos ten nuvesti, ir ne vieną kartą. Reikėjo ištirti auditorijos pageidavimus, kad būtų galima apskaičiuoti salių užimtumą, apskaičiuoti padegimo ir įėjimų blokavimo vietas, vardijo būtiniausius dalykus V. Pastuchovas. Visa tai buvo daroma aukštu lygiu.

 

Šie du tokie skirtingi vaizdai sudaro interpretacinį vakuumą, kurį politologas užpildo tik tokia hipoteze:

  1. Išpuolį Maskvoje rengė platus teroristų tinklas, turėjęs tam daug laiko ir išteklių;
  2. pagrindiniai teroristinio išpuolio vykdytojai nėra tie asmenys, kurie vakar buvo pristatyti visuomenei (ir kurie iš tiesų labiau primena valytojus ir kirpėjus);
  3. greičiausiai tikriesiems organizatoriams ir vykdytojams pavyko pabėgti, o „gopnikai“ buvo specialiai įtraukti į operaciją kaip „konservai“, kuriais vėliau bus maitinamos saugumo pajėgos.

 

Visa tai rodo, kad, pirma, Rusijos spec. tarnybų nesėkmė gali būti daug grandioziškesnė, nei mums atrodė iš pradžių (ir apskritai turi sisteminį, chronišką pobūdį, neleidžiantį veiksmingai kovoti su tarptautiniu terorizmu), ir, antra, Maskva ir Rusija išsaugojo bazę vėlesniems teroristiniams išpuoliams, dėl kurių galime tikėtis tragedijos pasikartojimo, ir ne tolimoje ateityje, daro išvadą V. Pastuchovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(3)
(71)

Komentarai (3)