Raketa NATO teritorijoje parodė aljanso būklę. Nebuvo, kuo atsakyti (Video)  ()

Tai ne pirmas kartas, kai Rusijos raketa kerta NATO oro erdvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 24 dieną Rusijos įsibrovėliai surengė dar vieną masinį išpuolį Ukrainos teritorijoje. Naktinės atakos metu priešo raketa 39 sekundes buvo Lenkijos oro erdvėje, pakilo į dangų naikintuvai.

Esant tokiai situacijai, turime pažvelgti į mūsų sąjungininkų karinio-pramoninio komplekso būklę. Apie tai „24 kanalui“ sakė liaudies deputatas Olegas Dunda ir pridūrė, kad per 30 metų po Šaltojo karo pabaigos buvo sunaikintas praktiškai visas Vakarų Europos gynybos sektorius.

[EU+Kuponas] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
2713 2 1

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Tai ne pirmas kartas, kai Rusijos raketa kerta NATO oro erdvę. Panašių atvejų yra buvę. Galbūt į tokius veiksmus nereaguojama net ne dėl eskalavimo baimės, o dėl būklės, kurioje atsidūrė Aljanso valstybės narės.

„Tai Maskvos išbandymas NATO gebėjimui reaguoti į grėsmes. Tokie išpuoliai įvyksta ne pirmą kartą“, – kalbėjo liaudies deputatas.

Šaltojo karo pabaigoje Vakarų Europa turėjo nemažas ginkluotąsias pajėgas. Vien Vokietijoje buvo keli tūkstančiai tankų, didelių karinių junginių. Tačiau per pastaruosius 30 metų beveik visas gynybos sektorius buvo sunaikintas.

 

„Apytiksliais skaičiavimais, Vakarų Europa per 33 metus nuo Šaltojo karo pabaigos sutaupė daugiau nei 10 trilijonų dolerių dėl nepakankamo ginkluoto sektoriaus finansavimo, kuris buvo panaudotas socialinėms išlaidoms, sveikatos apsaugai ir taip toliau“, – sakė Olegas Dunda.

Todėl dabar Lenkija, Vokietija ir net daugiausia karių Vakarų Europoje turinti Prancūzija nepajėgia atremti galimos Rusijos agresijos prieš NATO šalis.

„Jos (NATO šalys – red.) turi mažai laiko atstatyti karinį-pramoninį klasterį, savo karinius pajėgumus“, – pabrėžė liaudies deputatas.

 

Ar tai pavyks padaryti, Ukraina pamatys artimiausiais mėnesiais, kai bus sukurtas fondas kariniam-pramoniniam kompleksui, pirmiausia Rytų Lenkijoje, finansuoti.

„Iki to laiko greičiausiai nereikėtų tikėtis atsakymų į tokias raketas iš Lenkijos ir kitų NATO šalių. Jos bijo, kad Rusijai smogus, jos negalės apsiginti“, – reziumavo Olegas Dunda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(9)
(10)

Komentarai ()