Putinas rado kaltus dėl teroro akto „Crocus City Hall“. Dūrė pirštu ir į JAV  ()

Kovo 22 dieną „Crocus City Hall“ koncertų salę netoli Maskvos nusiaubė žiaurus teroro aktas. Keturi vyrai automatiniais šautuvais žudė žmones ir sudegino pastatą. Putinas, aišku, naudojasi šia proga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų propaganda iš karto apkaltino Ukrainą. Rusams tokios pasakos labai gerai tinka ir logikos joms nereikia visiškai. Šalyje, kur visa spauda yra valdoma tų pačių žmonių, gyventojai metė galvoti.

Šiandien Putinas ne tik iš naujo apkaltino Ukrainą dėl teroro akto „Crocus City Hall“, bet ir galutinai išjungė bet kokias logikos užuomazgas, bent jau teoriškai galėjusias užsidegti rusų galvose.

Putinas patvirtino, kad ataką įgyvendino musulmonų radikalai. Tačiau tuomet tiesiogiai dėl to apkaltino Ukrainą. Jis taip pat piktinasi, kad JAV kartoja, kad „Crocus City Hall“ nusiaubė ISIS teroristai. Putinui atrodo, kad taip sakyti negalima, nes teroro aktą galėjo užsakyti Ukraina.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4969

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Logika ir argumentai? Rusijai nereikia. Nes faktai yra ne Putino naratyvo pusėje: JAV perspėjo Rusiją apie galimai planuojamą teroro aktą, o atsakomybę už išpuolį „Crocus City Hall“ prisiėmė ISIS. Ne tik prisiėmė, bet ir pateikė įrodymus  publikavo prieš išpuolį darytą teroristų nuotrauką prie ISIS vėliavos, pasidalino vaizdo įrašais, kuriuos galėjo turėti tik teroristai.

Putinas klausia, kodėl teroristai tuomet spruko į Ukrainą. Baltarusiai, beje, teigė, kad jie spruko į Baltarusiją ir buvo sulaikyti su jų pagalba. Teroristai buvo sulaikyti ne prie Ukrainos, bet prie Baltarusijos sienos. Vos 16 km nuo Baltarusijos. Rusijos-Ukrainos pasienyje yra daug karių ir FSB pareigūnų, patikros punktai.

 

Beje, Putinas teigia, kad tokie teroro aktai kyla dėl nuo 2014 metų vykdomos priešrusiškos kampanijos. 2014 metais Rusija atakavo Ukrainą, atplėšė dalį Donbaso, okupavo Krymą, numušė iš Nyderlandų skridusį keleivinį lėktuvą su 298 žmonėmis (ir juos tada apiplėšė). Ir, visai atsitiktinai, tais pačiais metais pasaulyje atsirado kažkokia antirusiška nuotaika.

Beje, Rusijos Tyrimų komiteto vadovas Sergejus Bastrykinas pareiškė, kad jau nustatyta visa įvykių chronologija, o kaltinamieji pateikė išsamius parodymus apie asmenis, dalyvavusius planuojant išpuolį. Niekas nekalba apie tai, kad visi prisipažinimai yra išgaunami kankinant. Jei kas Rusijoje užsimena apie tai, kad įtariamieji yra kankinami, jie iš karto nutildomi gėdinimais apie teroristų aukas. Tai, kad kankinimais išgauti prisipažinimai yra nieko verti, Rusijoje nieko nereiškia. Ir patį kankinimų faktą reikėtų atsiminti, kai rusai neigs, kad kankinami Ukrainiečių karo belaisviai ar žudomi Putino priešininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(7)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: