„To ilgai laukti nereikės.“ 300 000. Ką planuoja rusai? (Video)  ()

Kitas planuojamas žingsnis yra Charkivas ir miesto kontrolė, sako šaltinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

To ilgai laukti nereikės. Netolimoje ateityje Rusijos valdžia planuoja sutelkti mažiausiai 300 000 karių, kad būtų pradėta operacija, skirta apsupti antrąjį pagal dydį Ukrainos miestą – Charkivą, „Verstka“ sakė keturi informuoti šaltiniai.

Apie tai pasakoja „13 kanalas“.

„Kitas planuojamas žingsnis yra Charkivas ir miesto kontrolė. Tai įmanoma tik apsupimo atveju. Trūksta 300 000 karių. Todėl viskas paruošta mobilizacijai 2.0“, – sakė šaltinis iš prezidento administracijos.

Pasak jo, „niekas nenori Charkivo paversti antruoju Mariupoliu“, todėl „yra mintis“ paversti tai demonstracija, kaip rusai „moka kovoti civilizuotai“.

[EU+Kuponas] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
2713 2 1

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Būtinybę sutelkti 300 000 karių patvirtino vienas iš leidinio šaltinių viename Vakarų karinės apygardos biurų. Šaltinis pažymėjo, kad verbavimas į frontą gali prasidėti jau kovo 25 d.

Pirmiausia jie bandys sukviesti rezervistus – vyrus, kurie yra atsargoje, bet yra pasirašę sutartį su Gynybos ministerija dėl įtraukimo į mobilizacinį rezervą. Jie gali dirbti bet kokį darbą, tačiau du kartus per metus privalo vykti į karines mokymo stovyklas, kurios iki 2022 metų buvo formalios. Rusijoje tokių rezervistų yra apie 2 milijonus.

 

„Kažkas planuojama, dabar, prieš mobilizaciją, renkami rezervistai. Ar tai įvyks, ar ne, nežinau, bet praėjusį kartą procedūra buvo tokia pati“, – sakė karininkas iš vienos Užbaikalės krašto karinių bazių.

Taip pat karių įdarbinimo biurai pradės darbą su tais, kurie nėra pasirašę sutarčių su Gynybos ministerija, bet yra armijos rezerve. Įskaitant atleistus iš tarnybos, studijavusius karo universitetuose, netarnavusius dėl kokių nors priežasčių, baigusius alternatyviąją civilinę tarnybą ir karines specialybes turinčias moteris. Karių įdarbinimo biurai anksčiau į daugelio asmenų karinius bilietus įklijavo mobilizacijos įsakymus.

 

Taip pat į karą bus bandoma siųsti šauktinius, kurių karinės prievolės laikas tuoj baigsis.

„Užduotis – pasirašyti sutartis su tais, kurie baigia tarnybą iki balandžio mėnesio, ir su tais, kurie tarnybą baigė pernai“, – sako prezidento administracijai artimas šaltinis.

„Jie bus įtikinėjami visomis priemonėmis“, – patvirtino šaltinis iš prezidento administracijos.

Galima ir nauja mobilizacijos banga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(10)
(-9)

Komentarai ()