[ŽT] „Naikintuvai kris kaip lapai nuo medžių.“ Kas gresia Ukrainos F-16  (1)

„Frontelligence Insight“ analitikai išvardijo didžiausias grėsmes, su kuriomis šiuo metu susiduria Ukrainos kariai. F-16 naikintuvai gali leisti panaikinti bent kai kurias iš jų, tačiau tai gali lemti didelius F-16 nuostolius.


F-16
F-16
© Radafaz, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:F-16_rome.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot analitikų, skausmingiausios ukrainiečiams yra Rusijos artilerijos ir oro atakos. Ypač oro bombos KAB.

„Tikėtina, kad iššūkiai, susiję su dažnu KAB bombų naudojimu, išliks. Tai galima išspręsti tik papildomai įsigijus ir dislokavus „Patriot“ oro gynybos sistemas bei F-16 aprūpinus pažangiomis oras-oras raketomis“,  – aiškina „Frontelligence Insight“ analitikai, kuriuos cituoja „Forbes“.

[Vokietija] Daiktas, kokio dar tikrai nesate matę! Programuojami išmanūs vištidės vartai su saulės elementais. Ribotas kiekis
5337 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Stulbinamų galimybių daiktas

Išsamiau

Šiuo metu Ukraina yra sunkioje padėtyje. Jai trūksta geriausių oro gynybos sistemų ir tam skirtų raketų. Tačiau naudojami sovietiniai naikintuvai neturi pakankamai nuotolio atakuoti Rusijos bombonešius.

F-16 gali pakeisti situaciją, nes turi geresnius radarus ir savisaugos sistemas, leidžia naudoti įvairiausius ginklus, kuriais galima atakuoti iš didesnio atstumo. Pavyzdžiui, AIM-120. Tai maždaug 75 km nuotolio oras-oras raketos, kurias galima paleisti nerizikuojant skristi virš rusų kontroliuojamų teritorijų.

 

„Forbes“ aiškiai pabrėžia, kad pagrindinė ukrainiečių F-16 pilotų užduotis bus agresyvi Rusijos bombonešių, tokių kaip Su-34, medžioklė. Bet tai gali lemti daug F-16 praradimų – „Ukrainos naikintuvai gali kristi kaip lapai nuo medžių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(84)
(-58)

Komentarai (1)