„Danguje pasirodė neįprastas naikintuvas.“ Kas vyksta (Foto)  ()

Nauja naikintuvų konfigūracija skirta pratęsti jų naudingumą iki 2030-ųjų.



© Master Sgt. Andy Dunaway (Public Domain) | https://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_Martin_F-22_Raptor#/media/File:F-22_Raptor_edit1_(cropped).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Danguje pasirodė neįprastas naikintuvas F-22 „Raptor“. Jame įrengti nauji, slapti išoriniai degalų bakai ir infraraudonųjų spindulių jutikliai, sumontuoti po sparnais, praneša „The War Zone“.

Neįprastą naikintuvą pastebėjo ir įamžino aviacijos gerbėjas, kuris fotografavo lėktuvus netoli Mohavės aerodromo. Gali būti, kad amerikiečiai bando sprendimus, kurie leis F-22 išlikti itin efektyviu iki 6 kartos daugiafunkcio lėktuvo pagaminimo.

„War Zone“ praneša, kad nuotrauką padarė ir soc. tinkle „X“ paskelbė vartotojas @Task_Force 23.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4207 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Nuotraukoje matyti visiškai naujos konfigūracijos „Raptor“. Kaip pažymi leidinys, greičiausiai tai yra naikintuvas iš Edwardso oro pajėgų bazės, t. y. JAV oro pajėgų bandymų centro, skirto bandymų užduotims atlikti.

 

Nauja F-22 konfigūracija skirta pratęsti naikintuvų naudingumą iki 2030-ųjų. Būtent tų metų, kada yra numatomas 6-osios kartos daugiafunkcio lėktuvo NGAD (angl. Next Generation Air Dominance) programos, įgyvendinimo momentas.

Programa numato, kad bus pagamintas pilotuojamas naikintuvas ir palaikančių nepilotuojamų orlaivių šeima.

Minėtais F-22 patobulinimais siekiama suteikti naikintuvams, gaminamiems nuo devintojo dešimtmečio, didesnių pajėgumų ir gebėjimo prisitaikyti prie kylančių grėsmių.

F-22 yra naikintuvai, priklausantys tik JAV ir niekada nebuvo skirti eksportui. Jie buvo sukurti devintojo dešimtmečio pabaigoje kaip JAV oro pajėgų pažangių taktinių naikintuvų (ATF) programos dalis, siekiant, kad pagrindinis jų vaidmuo būtų atremti sovietų lėktuvus, jei jie pažeidžia JAV ir sąjungininkų oro erdvę.

 

Lėktuvai pradėti masiškai gaminti 1997 m. Paskutiniai F-22 buvo pagaminti 2011 m.

F-22 yra 18,9 metrų ilgio, 5,08 metrų aukščio, o jų sparnų plotis – 13,56 metro. „Raptor“ gali skristi beveik 2,25 machų (2756 km/h) greičiu. Jie taip pat pritaikyti nešti įvairių tipų ginklus, pvz., AIM-120 AMRAAM „oras-oras“ raketas, nors pagrindinė jų ginkluotė yra korpuse esantis 20 mm M61A2 „Vulcan“ kulkosvaidis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: