Elonas Muskas mano, kad naikintuvų era pasibaigė, bet JAV generolai su tuo nesutinka

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-03-05 22:18
Jei f22 kainuoja 150mln USD, tai vienas dronas 3-4 kartos naikintuvų technologijų už kokį tarkim 1-2 mln gal ir neįveiktu f22, o 10 irgi neįveiktu(?), nu ok o 50 dronų tikrai sudraskytu į skutelius manau ir net ne vieną f22. Tiesiog raketų ir šovinių pritrūktu rimtam naikintuvui. Beto dronas gali būti sukonstruotas taip, kad atlaikytu 50-100G perkrovas (tipinė raketa iki 20-30G sukonstruota daugiau nebuvo poreikio), kas leistu tiesiog išvengti raketos 99 atvejais iš 100, žmogaus pilotuojamam aparatui tas neįmanoma nenužudant/nesužalojant piloto. *droną tai čia ne tą kurį jūs turite iš parduotuvės ar iš kinijos turgelio stebuklų ir net ne kokį ten DJI turiu galvoj, o karinį truputį ginkluotą.
AAA000 2020-03-05 22:43
kad numsa oro taikinius pagrinde skeveldromis spriogdama salia. pataikyt nera butina. svarbu arti priskrist. neisgelbes perkrovos to drono. ju privalumas tik kiekiuose. bet kariauja butent raketos, o ne patys dronai. o jos irgi kainuoja. uz limona tik 10-25 vienetus tepaimi. cia svarbiausia yra brangiu raketu panaudojimo logistika (protas kuris padaro galutinius sprendimus), o ne drono ir lektuvo su pilotu kainu visuma. su dronais protas biski "uzlagina", o tas dronu kiekis tik kompensuoja sita zala, bet ne akivaizdziai persveria persiskirstys tiesiog poreikis kazkokiomis dalimis su padidejusiu islaidu biudzetu ir tiek....
HardAxe 2020-03-06 17:40
Priklauso kieno dronai: Jeigu dronus gamina boing, tai ne, dronai dar negali konkuruoti. Reikia korporacijai patobulėti iki tokio lygio. Bet jei dronus pradės gaminti muskas, tada jokių problemų. Turbūt ir firmwarą sugebės updatintis mūšio eigoj.
unytas 2020-03-06 17:45
Elonas Muskas yra genijus. Jo „SpaceX“ ruošiasi žmonių kelionei į Marsą, „Tesla“ kuria geriausius elektromobilius, jūs rimtai dievų paskelpkit tą muska. Treiciam Lietuvos religija muskas. O tas viršui komentaras 12m vaiko boing negali gaminti dronu. Musko space x lygio pasiekti tas boing daugau karinės technikos pagaminęs nei ta space x . Pirmą pagamina kaip iš JAV į Europą perkelauti per vieną h o ne į Marsą skrenda įdomu ka tas muskas rūko ir aš norėčiau pameginti
dariusss 2020-03-06 19:32
Kas nors supratot? kas čia parašyta?
bahuriux 2020-03-06 20:07
Šitam paveiksliuke žemė-oras panaudota buvo iš schemos neblogai eina suprasti. Priskristi raketa turi pakankamai arti prie taikinio, arčiau gal nei 50 m šitam atvejui ir dar arčiau iki kokių 10 m jei tai oras-oras raketa. Oras-oras labiau meta skeveldras į preikį kaip koks šratinis šautuvas. Betkuris bent vidutiniškai patyręs pilotas (ir aš simuliatoriuje tame tarpe) su 4 kartos naikintuvu išvengia raketos 99% su salyga, kad: 1. iš anksto identifikuoji grėsmę ir tipą likus bent 15-20s. 2. žinai kur yra raketa 3D erdvėj. 3. jei iki susidūrimo momento tavo greitis nebus nemažesnis kaip 1100km/h, netoli 1 mach. 4. jei raketos neparskrenda kokios 4-5 iš skirtingų pusių ir vienu metu. Jei į šitas sąlygas įsipaišai, tai prie kokių 7-8G, galima beveik visada išsisukti. Ypač lengvai išvengiama su naikintuvu žėmė-oras tipo nes jos nelabai paslankios ant manevrų ir anksti identifikuojamos. Jei atsuksi subinę raketai ji tave "padarys", jei esi lėtas-reiškia mires. Kontra priemonės kaip chaff & flares nelabai padeda, bet tai paskutinė preimonė jei raketa parskrenda iš nugaros ir jau pervėlu kažką daryti tada leidi chaff & flares ir jei tikintis gal spėsi pradėti melstis. Jei oro mūšyje dalyvauja du asai su panašaus lygio lėktuvais 1 vs 1 tai jie nelabai gali vienas kito nukalti greičiau pasibaigs amunicija. Net su 10 raketų 1 vs 1 nieko negali padaryti prieš asą kuri vejiesi. Išsisukimas vyksta maždaug taip gazas-dugnas ir spėti atsisukti beveik priekiu į raketą 20-30 laipsnių kampu, tada jei raketa nepaslanki pvz žemė-oras su išankstiniu trajektorijos užsimetimu, tai išvis lengva, paprovokuoji manevrais skrisdamas link raketos ir jei ji "išmani" arba valdoma radaru nuo žemės, tai pati pasimeta kuri taikinio trajektorija tikra ir nugrybauja į pievas, likus keliems šimtams metrų. Jei raketa pvz oras-oras iššovei ir pamiršai tipo tai su ja irgi tas pats atsisuki (jei pavyksta ir į tave šovė iš toli arba palankiu tau kampu) ir skrendi kokia 20-30 laipsnių kampu ir likus kilometrui +/- metiesi į kitą pusę panašiu kampu, tau perkrova būna didelė iš pradžių, o raketai daug kartų reikėtu viršyti tavo perkrovą, viršijamos raketos aerodinaminės galimybės ir ji jau nebespėja ištaisyti trajektorijos, kad pataikyti. Dronas taip pat turėtu sugebėti skristi nemažesniu greičiu kaip 0,95 mach (pageidautina greičiau) ir atlailyti perkrovas 30+G, kitaip jis nebus geras dog fighteris, o tik geras taikinys praktikuotis į jį šaudyti. Dydis nesvarbu svarbu, kad paneštu 2-3 raketas.
HardAxe 2020-03-06 23:14
Na neviskas kolkas jam sekasi. Negirdėjau (nors ir nesidomėjau) naujienų apie jo hyper tunelį ar smegenų interfeisą. Bet gal juda. Turint omeny, kad jo kompanijos įvaldžiusios: * raketines technologijas, (kaip rusai pasakytų - nėr analogų) * AI (teslos autopilotas, kas sąlyginai artima dronui), (ir čia nelabai yra) * investuoja į palydovinį tinklą ir pradeda mėtytis įžeidimais naikintuvams, mintis, akd jis nori ir gali užsiimti kariniais dronais neturėtų būti durna.
Kyborg 2020-03-06 23:31
Tu sugebėjai sukurt dronus su radarais už 1-2mln ir skrendančius 1-2 mach greičiu? Nu tu afigienas, priešingu atveju stipriai nusišneki, nes normalūs naukintuvai tokį dronų spiečių matys per daugiau nei 100km., tuo tarpu šie drronai be radaro veiks tik kelių km matomumo zonoje.
Paramotoras 2020-03-07 00:22
Na kas apie autopilota tai apie teslos raso kasdien. Apie volvo ar kokiu kitu gamintoju niekoumet. Ju teslos autopilotas kiek sudetingesnem salygom nei greitjelis grybauja kaip narkomanas kanapiu lauke.
bahuriux 2020-03-07 07:26
Radarai gali būti ant žemės, arba avacs koksnors ir nei vieno drone jei pigiau norisi. Dronų spiečius gali keistis informacija ir dalintis užduotimis tarpusavyje. Dabar primesk skrendi su f22 ir matai stipriai atspindintį radiosignalus objektą, priskrendi per raketos šūvį pasirodo tai spiečius iš 30 objektų + dar 5 stealth dronai netoliese makaluojasi. Į kurį šausi, su sąlyga kad pats nebūsi dar sutrintas į miltus? Greitis svarbu bet galima ir su kompromisais padaryti. Drone gali būti įmontuotas paprastas turborektyvinis variklis be forsažo kameros, dėl pigumo ir papildomai raketinis variklis, kai reikia momentinio greičio. Jei per brangu drone gali būti išvis vdv su propeleriu ar ventiliatoriumi + raketinis variklis. Kautynių netu kai reikia išvengti raketų susipakuoji prpelerį arba paslepi ventiliatorių korpuse ir naudiji raketinį variklį. Apie tokius raketinius variklius kalbu, tik ne apie tokius lėktuvus. https://en.wikipedia.org/wiki/Rocket_Ra ... ket_Racers
egidijus.narkus 2020-03-07 08:40
Dronu valdymui butu galima naudoti Starlink tinkla
immortallt 2020-03-07 11:25
Dronų valdymui naudoti ryšį - na nebent prieš visiškai atsilupusį priešininką. Užblokuos tau ryšį ir tavo "oro pajėgos" nukris ant žemės?
NekenciuReklamos 2020-03-07 13:20
niekur tie manually controlled lektuvai nedings, nes pilotai treniruojasi teoretisko "all out" karo salygom, kurio metu, vieni pirmuju taikiniu butu rysio kontroles centrai (antzemines bustines, palydovai, rysio kontroles lektuvai ir laivai) Ir jeigu kiltu teoretinis karas tarp US ir tarkime Kinijos, tuos rysio kontroles taskus ganetinai lengva, kad ir trumpam laikui padaryti neveiksniais, vienas is ziauresniu budu butu radiacinis uzterstumas (susprogdinant atomines galvutes salia arba visai sunaikinant palydovus ar kitus strateginius taskus) arba naudojant labai intensyvu lokalizuota mikrobangu spinduliavima (mikrobangu krosneles pvz) arba naudojant "kibernetinio karo ginklus" arba uzmetant kepurem visus dronus (cia Rusijos pvz) Stai kai bus sukurti kontroles rysiai, turintys imuniteta auksciau paminetiems faktoriams, tada bus galima kurti tikrus bepilocius atakos karo zaislus. P.S. AI vis dar amebos stadijoje ir tikrai nesugebetu kariauti universaliame kare taip efektyviai kaip kad karys-zmogus (netgi sauktinio lygio).
bahuriux 2020-03-07 13:20
Taip nemenka problema su ryšiu. Dronas būtu pirmiausia robotas, pats viską atliktu, tai kam iš anksto programuotas, jo pilotuoti ir mokinti išvengti pavojaus nereikėtu, jis tik paprašytu leidimo atsišaudyti jei iškiltu nenumatyta situacija. Ryšys galėtu būti palydovinis, o antena priimtu ir siūstu koduotą signalą tik iš tam tikro taško 3d erdvėj, pvz tik iš viršaus tam tikru specifiniu kampu, visos kitos kryptys būtu nepasiekiamos iki antenos nes ekranuotos grafito pluoštu, o pati antena kryptinė. Panašiai kaip žiūronas žiūrėtu į vieną tašką ir bendrautu su operatoriumi. Tokiu būdu neitu nei perimti valdymo nei tiesiog trukdyti su galingais trukdžiais. Gal net nelabai ir palydovai reikalingi, gal užtektu ir ant žemės tokios pat kryptinės antenos.
XtremeMoba 2020-03-07 22:45
Cia kai bandai but protingesnis uz kitus bet nelabai gaunas.
XtremeMoba 2020-03-07 22:58
O jei rysi apsaugant?
immortallt 2020-03-08 00:28
Visada gali ryšį tiesiog užblokuoti "užfloodintant"
XtremeMoba 2020-03-08 01:31
Nera taip paprasti uzflooding kazka. tam yra prevencijos bet kuriuo atveju nenustebciau jog Elonas soktu i sita nisa, nes kodel gi ne.
bahuriux 2020-03-08 09:45
Ar skaitei mano postą apie superkryptines antenas? Negalėsi užflūdinti nes flūditi teks iš tos pačios krypties, kurios flūdintojas net nežinos, o jei ir sužinos netaip lengva bus tai padaryti trimatėj erdvėj. Nebent tik jei bus panaudotas branduolinis ginklas kaip EMP sugadinti visai elektronikai, bet čia ne apie tai kalba.
immortallt 2020-03-08 17:12
Tai apie kryptinį taip, bet ar yra toks veikiantis jau sprendimas?