Rusija išstumiama. Beprecedentė JAV pergalė. Prasideda didžiuliai įvykiai  ()

Kartu su naujausiu užsakymu iš viso bus gauta 12 „Black Hawk“ sraigtasparnių.



© 147th Aviation Regiment (Public Domain) | https://en.wikipedia.org/wiki/Sikorsky_UH-60_Black_Hawk#/media/File:National-Guard-UH-60-Black-Hawk-operations-at-Fort-McCoy.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kroatija atsisako rusų technikos ir orientuojasi į Vakarus. Rusijos aviacija išstumiama iš šalies. Jos vietą užimą JAV pagaminta technika. 

Šalis gavo JAV vyriausybės leidimą įsigyti aštuonis UH-60M „Black Hawk“ daugiafunkcius sraigtasparnius.

Kroatija netrukus patrigubins turimų „Black Hawk“ skaičių, o tai padės užpildyti karinės technikos spragą po sraigtasparnių Mi-8 perdavimo Ukrainai.

JAV vyriausybės dokumente teigiama, kad UH-60M „Black Hawk“ pardavimas Kroatijai padės apginti šią šalį nuo esamų ir būsimų grėsmių, taip pat prisidės prie Kroatijos potencialo koalicijos operacijose didinimo ir sąveikos su NATO ir JAV kariais didinimo. Be to, Kroatijos aprūpinimas sraigtasparniais prisidės prie politinio stabilumo regione ir ekonominės plėtros skatinimo, o tai atitinka JAV užsienio ir saugumo politikos tikslus.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4210 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Didžiausia sutarties vertė gali siekti 500 mln. USD. Be aštuonių sraigtasparnių, Kroatija taip pat pirks 19 „GE Aerospace T700-GE-701D“ variklių, labai aukšto dažnio palydovinio ryšio sistemas, priešlėktuvinių raketų įspėjimo sistemas ir kitą su sraigtasparniais integruotą avionikos įrangą.

Be to, bus pristatyti papildomi šarvų paketai, ginklų priedai, kulkosvaidžiai M240H ir mokomieji įrenginiai. Sraigtasparniai bus gaminami „Sikorsky“ gamykloje Stratforde, Konektikuto valstijoje. Konfigūracija bus identiška JAV armijos naudojamiems sraigtasparniams.

Kroatijos vyriausybė turės skirti tik 250 mln. USD. Kitą pusę amerikiečiai padengs iš fondo, skirto padėti Ukrainai. Taip yra dėl to, kad Kroatija prieš kelis mėnesius Ukrainai padovanojo 14 sraigtasparnių Mi-8. Kroatijos ginkluotosiose pajėgose vis dar yra 10 Mi-171Sz.

 

Kroatija „Black Hawk“ naudoja nuo 2018 m. Būtent tada JAV jai parūpino pirmuosius du tokio tipo sraigtasparnius. Po metų Kroatijos gynybos ministerija už 115 mln. USD užsakė dar du tokio tipo sraigtasparnius, kurie buvo pristatyti 2022 m. vasario mėn. Kartu su naujausiu užsakymu iš viso bus gauta 12 „Black Hawk“ sraigtasparnių.

Papildomų „Black Hawk“ pirkimas yra platesnės Kroatijos ginkluotųjų pajėgų vakarietiškumo tendencijos dalis. Be „Black Hawk“, kroatai taip pat naudoja aštuonis sraigtasparnius „Bell 206 Jet Ranger II“ ir 15 žvalgybos ir sraigtasparnių OH-58D „Kiowa Warrior“, kuriuos padovanojo JAV. Kroatija taip pat gavo 89 pėstininkų kovos mašinas M2A2 „Bradley“. Svarbus buvo ir 12 naudotų daugiafunkcių naikintuvų „Dassault Rafale F3R“ pirkimas iš Prancūzijos už 999 mln. eurų.

 

Susitarimas taip pat labai svarbus sraigtasparnių gamintojui „Lockheed Martin“. Šiuo metu bendrovė įgyvendina daugiametę sutartį dėl 225 įvairių versijų UH-60 pristatymo JAV ginkluotosioms pajėgoms iki 2027 m. Tačiau gana tikėtina, kad tai paskutinis šių sraigtasparnių užsakymas iš JAV. Remiantis prielaidomis, jeigu nebus vėlavimų, nuo 2030-ųjų pradžios UH-60 bus pakeistas „Bell Textron“ gaminamu V-280 „Valor“.

„Lockheed Martin“ laimei, UH-60 vis dar yra labai populiarus tarp kitų šalių. 2023 metų sausį Australija užsakė 40 vienetų, o tų pačių metų gruodį Graikija – 35 vienetus. Be to, pirkėjai vis dar nori S-70i – tai „Black Hawk“ be JAV patentuotos įrangos. Dėl abiejų tipų populiarumo naujų UH-60 pristatymo laikas užtrunka maždaug 3 metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: