„Skirtas apsaugoti branduolinius ginklus.“ Atkeliavo ypatingas karo žvėris  ()

Sraigtasparnis buvo sukurtas taip, kad atitiktų įvairias operatyvines užduotis, įskaitant transportavimo, kovos su grėsme ir gelbėjimo misijas. Todėl jis aprūpintas daugybe specializuotų sistemų, kurios leidžia efektyviai atlikti šias užduotis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į JAV karinį arsenalą atkeliavo ypatingas karo žvėris. „Boeing“ baigė gaminti pirmąjį serijinį sraigtasparnį MH-139A „Grey Wolf“ JAV oro pajėgoms. Šio tipo sraigtasparniai atliks pagrindinį vaidmenį JAV oro pajėgose, saugodami bazes, kuriose laikomi branduoliniai ginklai.

Informacija apie pirmojo serijinio sraigtasparnio surinkimo pabaigą atskleista tik dabar, nors tai įvyko praėjusių metų gruodžio pabaigoje. Netrukus po to, kai paliko gamyklą, sraigtasparnis atliko pirmąjį skrydį pagal planuojamą bandymų seriją. Pagamintas sraigtasparnis bus pristatytas JAV karinėms oro pajėgoms pagal 2023 metų kovą pasirašytą sutartį dėl 13 vienetų tiekimo. Oro pajėgų vadovybė iš viso planuoja įsigyti 84 vnt. MH-139.

Iki šiol „Boeing“ parengė šešis pirminės serijos pavyzdžius, naudotus naujojo sraigtasparnio tyrimų, plėtros ir sertifikavimo programoje. Paskutinis pristatytas praėjusių metų lapkritį.

MH-139 pagrindinė misija yra skraidyti vidaus civilių kontroliuojamoje oro erdvėje. Todėl reikėjo gauti Federalinės aviacijos administracijos FAA sertifikatą. Procesas užsitęsė, nes pareigūnai neturėjo patirties bandant kai kuriuos griežtai karinius sraigtasparnio įrangos elementus, įskaitant grėsmių atpažinimo sistemą ar savigynos sistemas.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 52€ už akumuliatorinį 21V pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
4970

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Gamintojo atstovai tikisi, kad sertifikavimas bus baigtas greitai ir šiais metais paskelbs apie serijinių sraigtasparnių pristatymo į JAV karines oro pajėgas pradžią.

„Esame įsipareigoję tobulinti šią programą ir šiuo pirmuoju skrydžiu pasiekėme dar vieną etapą. Tai leidžia galvoti apie bandymų ciklo pabaigą ir priartina prie MH-139 pristatymo oro pajėgoms pradžios. Šis pažangus sraigtasparnis pasižymi 50 proc. didesniu greičiu ir 50 proc. didesniu įveikiamu atstumu nei jo pirmtakas“, – sakė Azeemas Khanas iš „Boeing“.

MH-139A „Grey Wolf“

JAV oro pajėgos apsvarstė daugybę skirtingų galimybių, įskaitant esamų sraigtasparnių modelių pirkimą arba naujo modelio gamybą nuo nulio. Galiausiai buvo pasirinktas italų gamintojo „Leonardo“ sraigtasparnis AW139, kurį „Boeing“ pritaikė JAV oro pajėgų reikalavimams. Naujasis modelis buvo pavadintas MH-139A „Grey Wolf“. Konkurse MH-139 nugalėjo UH-60 „Black Hawk“.

 

MH-139A buvo sukurtas bendradarbiaujant „Leonardo“, kaip paties sraigtasparnio gamintojui, ir „Boeing“, kaip pagrindiniam rangovui, atsakingam už militarizavimą ir paramą.

„Leonardo“ savo gamykloje Filadelfijoje gamina daugiafunkcius civilinius sraigtasparnius, o „Boeing“ yra atsakinga už karinės įrangos pirkimą ir surinkimą bei sraigtasparnio palaikymą po pristatymo. Užsisakydamos patikrintą AW139 sraigtasparnį, integruotą su pažangia „Boeing“ technologija, JAV oro pajėgos sumažino riziką, susijusią su naujo modelio pristatymu.

„Grey Wolf“ nėra standartiškai ginkluotas, nes buvo sukurtas kaip transportinis ir pagalbinis sraigtasparnis, o ne kaip karinis sraigtasparnis. Tačiau jame galima sumontuoti ginklus specialių operacijų atveju, pavyzdžiui, lydint vilkstines ar remiant sausumos pajėgas. Priklausomai nuo poreikių, jis gali būti apginkluotas įvairių tipų ginklais, įskaitant kulkosvaidžius ir automatinius granatsvaidžius. Ginkluotė montuojama ant specialių laikiklių, sumontuotų šoninėse durelėse.

 

MH-139A sumontuoti „Pratt & Whitney Canada PT6“ varikliai, pasižymintys 1765 AG ir leidžiantys pasiekti 305 km/h greitį bei maždaug 900 km atstumą. Gali gabenti 15 karių arba 4500 kg krovinį.

Daugiafunkcio paieškos ir oro radaro dėka sraigtasparnis taip pat pritaikytas skrydžiams įvairiomis oro sąlygomis ir turi daugybę skrydžių saugumą užtikrinančių sistemų, tokių kaip skaitmeninė avionika, automatinės skrydžių valdymo sistemos ir įspėjimo apie susidūrimą sistema TCAS.

Sraigtasparnis buvo sukurtas taip, kad atitiktų įvairias operatyvines užduotis, įskaitant transportavimo, kovos su grėsme ir gelbėjimo misijas. Todėl jis aprūpintas daugybe specializuotų sistemų, kurios leidžia efektyviai atlikti šias užduotis.

Savigynos sistemos leidžia aptikti ir išvengti grėsmių, tokių kaip priešlėktuvinės raketos ir kita. Sraigtasparnis taip pat turi AAR-47 perspėjimo apie raketą sistemą, radijo signalų slopintuvus, savas–svetimas atpažinimo įtaisą ir ALE-47 raketų paleidimo įrenginius. Be to, MH-139 turi šarvus aplink kabiną ir keleivių saloną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()