„Jūs geriausi!“ Ši Ukrainos operacija pribloškė Vakarų tarnybas  ()

Pasirengti jai buvo labai sudėtinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Vasilijus Maliukas atskleidė detales, kaip buvo sugriautas Krymo tiltas. Jam buvo suduoti du smūgiai: 2022 m. spalį ir 2023 m. liepą.

Ukrainos saugumo tarnybos vadovas pažymėjo, kad operacijos Krymo tiltui sugriauti buvo vykdomos Ukrainos prezidento nurodymu, siekiant nutraukti Rusijos karinę logistiką okupuotame pusiasalyje.

Pirmajam smūgiui buvo rengiamasi septynis mėnesius. Buvo numatyta, kad tam bus panaudotas sunkvežimis su sprogmenimis. Tuo metu tiltu per dieną pravažiuodavo apie 46 rusiškų traukinių su ginklais ir amunicija.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5284 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Kad pirmą kartą smogtų tiltui, Ukrainos saugumo tarnyba panaudojo savadarbius sprogstamuosius užtaisus (21 tonų trotilo ekvivalento), užmaskuotus kaip plėvelės ritiniai.

Generolas pažymėjo, kad pasirengti šiai operacijai ir ją įgyvendinti nebuvo lengva.

Būtent po šios operacijos aukščiausi Vakarų žvalgybos tarnybų atstovai mums pasakė, kad esame geriausi,“ – prisiminė pareigūnas.

 

Antrą kartą liepos 17 d. Krymo tiltą atakavo jūriniai dronai.

Pasak Maliuko, tiltu šiuo metu karinių krovinių gabenti negalima. Jei rusai vėl išdrįs Krymo tiltu gabenti savo amuniciją, „mes su jais dar kartelį pasilabinsim“, – patikino generolas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(1)
(72)

Komentarai ()