Sukilėliai skelbia šturmą. Belgorode panika. Puolama ministerija. Kas vyksta  ()

Belgorodo regioną reguliariai apšaudo ir atakuoja sabotažo ir žvalgybos grupės.


Belgorodas
Belgorodas
© Дмитрий Романенко (Dmitry Romanenko), CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%91%D0%B5%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4_%D1%81_%D0%B0%D1%8D%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%8

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas žmogus buvo sužeistas per Ukrainos pusės bepiločio lėktuvo orlaivio į Vidaus reikalų ministerijos regiono departamento pastatą Belgorodo mieste, pranešė gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

„Belgorode priešo dronas rėžėsi į administracinį pastatą. Yra viena auka – moteris turi skeveldros padarytą žaizdą krūtinėje ir pjautinę žaizdą rankoje“, – savo „Telegram“ kanale rašė jis.

Anot jo, nukentėjusioji buvo nuvežta į ligoninę, dėl sprogimo pastate išdaužti langai, apgadintas fasadas. Be to, oro gynybos pajėgos regione numušė tris bepiločius orlaivius.

Mash“ patikslina, kad Ukrainos pusės dronas užpuolė Vidaus reikalų ministerijos pastatą ir buvo sužeisti keturi žmonės.

[Vokietija] Bent 300€ pigiau nei Lietuvoje naujausias monstras! Iki 1000W, su 2 baterijomis, 50km/h ir apžvalgininko pagyros (Video, „ENGWE X20“)
5274 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Aukščiausios klasės el. dviratis

Išsamiau

Nuo kovo pradžios Belgorodo regioną reguliariai apšaudo ir atakuoja sabotažo ir žvalgybos grupės. Bendras Ukrainos apšaudymų žuvusiųjų skaičius nuo mėnesio pradžios viršijo 20 žmonių, o sužeista daugiau nei šimtas žmonių.

Anksčiau V. Gladkovas paskelbė apie 9 tūkstančių vaikų evakuaciją iš regiono. Nepilnamečiai bus vežami į Kalugą, Tambovą ir Penzą. Be to, valdžia evakavo apie 600 regiono Graivoronsko rajono gyventojų į laikino apgyvendinimo centrus.

Gubernatorius taip pat pranešė, kad dėl problemų, susijusių su parduotuvių veikla, valdžios institucijos pradės dalyti nemokamus maisto paketus daugelio vietovių gyventojams. Be to, kovo mėnesį jie bus atleisti nuo mokėjimo už būstą ir komunalines paslaugas.

 

Savo ruožtu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pusėje kovojančios rusų savanorių rikiuotės – legionas „Rusijos laisvė“, Rusijos savanorių korpusas (RSK) ir „Sibiro“ batalionas – perspėjo, kad netrukus vėl puls Rusijos karines pozicijas Belgorode ir Kurske. Savanoriai paragino gyventojus evakuotis, pažymėjo „Bloomberg“.

Belgorodo srities pasienio su Ukraina zonose dėl diversantų atakų pradėti statyti kontrolės punktai ir įvesti įvažiavimo apribojimai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(1)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: