„Pasimokė iš rusų klaidų.“ Skelbiama karo pradžia. „Jie pasirengę invazijai“  ()

Šalis ruošiasi invazijai ir ginkluojasi dar neregėtu mastu.


Kinija ir toliau planuoja įsiveržti į Taivaną
Kinija ir toliau planuoja įsiveržti į Taivaną
© Staff Sgt. D. Myles Cullen (CC0) | https://picryl.com/media/pla-soldiers-shenyang-c13d80

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija ir toliau siekia iki 2027 m. įsiveržti į Taivaną, teigia JAV Indokinijos ir Ramiojo vandenyno karinės vadovybės vadovas Johnas Aquilino. Pareigūnas pabrėžia, kad Pekinas didina išlaidas gynybai nepaisant ekonominių problemų, praneša „Defense Romania“.

Kinija, siekdama sukurti stiprią kariuomenę, dirba „nuo Antrojo pasaulinio karo laikų nematytu mastu“.

Johnas Aquilino primena, kad per trejus jo darbo metus Kinijos Liaudies Išlaisvinimo Armija (PLA) paleido į eksploataciją daugiau kaip 400 naikintuvų ir daugiau kaip 20 didelių karo laivų.

[Vokietija+Kuponas!] Bent 100€ pigiau nei Lietuvoje. Naujausias rinkos lyderio 3D spausdintuvas, žavintis apžvalgininkus - „nuostabus! Išėmei iš dėžės ir naudojiesi“ (Video, „Creality K1C“)
2477 2

Puiki kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Naujausias vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvų

Išsamiau

Tačiau didžiausią nerimą keliantis Pekino karinio pasirengimo aspektas yra tai, kad nuo 2020 m. Kinijos branduolinis arsenalas praktiškai „įsibėgėjo“. Kinija padvigubino balistinių ir sparnuotųjų raketų, galinčių nešti branduolines kovines galvutes, atsargas.

„Visi požymiai rodo, kad Kinijos kariuomenė įvykdys prezidento Xi Jinpingo nurodymą ir iki 2027 m. bus pasirengusi invazijai į Taivaną“, – sakė Aquilino, kurį cituoja agentūra „Bloomberg“.

 

Kalbant apie įprastines pajėgas, „Kinijos kariuomenės aktyvumas rodo, kad ji yra pajėgi laikytis prezidento nurodyto grafiko siekiant susivienijimo su Taivanu panaudojant karinę jėgą, jei bus paprašyta“, tariamus Kinijos planus pulti komentavo Johnas Aquilino.

Pasak Indokinijos ir Ramiojo vandenyno vadovybės vado, Kinijos kariuomenė taip pat repetuoja įvairias užduotis, susijusias su operacijomis prieš Taivaną, pavyzdžiui, imituoja salos apsupimą per jūrų ir oro blokadą.

Kartu Kinija atidžiai stebi įvykius Ukrainoje ir mokosi iš Rusijos klaidų, praneša „Defense Romania“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(10)
(-3)

Komentarai ()