116 000. Neįtikėtinos naujienos iš JAV. Pagaliau atkeliauja galinga parama Ukrainai (Foto)  ()

Nors JAV Kongrese dėl paramos Ukrainai užtrauktas rankinis stabdis, amerikiečiai sugalvojo kitą būdą padėti Ukrainai.



© US army nuotr. (Atvira licencija)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįtikėtinos naujienos iš JAV. Pagaliau atkeliauja galinga parama Ukrainai. JAV iš Turkijos perka 116 000 sviedinių, kuriuos perduos Ukrainai.

Tai sviediniai M107. Juos greitai pristatyti pasižada Turkijos bendrovė „Arca Defense“.

Tai rodo, kad Turkijos įmonės dar turi laisvų gamybos pajėgumų, o Čekijos iniciatyvoje minima amunicija taip pat gali būti iš šios šalies.

Be to, verta paminėti ir tai, kad kita Turkijos įmonė „Repkon“ gamins 30 proc. korpusų amerikietiškoms raketoms, o amerikiečiai taip pat bando iš ten gauti trotilo, kurį taip pat perka ir iš Lenkijos.

M107 sviediniai – pigiausias 155 mm amunicijos pasirinkimas

[Vokietija] Daiktas, kokio dar tikrai nesate matę! Programuojami išmanūs vištidės vartai su saulės elementais. Ribotas kiekis
5338 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Stulbinamų galimybių daiktas

Išsamiau

155 mm M107 artilerijos sviediniai yra seno dizaino, pradėti gaminti dar praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje. Šiuos sviedinius noriai licencijavo amerikiečiai, ir iš esmės kiekviena 155 mm artilerijos amunicijos gamykla kadaise gamino arba vis dar gamina šiuos sviedinius nepakitusios formos.

Tai labai paprasti nevaldomi sviediniai, kuriuos iš esmės sudaro tik plieninis korpusas, užpildytas 6,6 kilogramo trotilo užtaisu. Paprastai prie jų antgalio buvo prisukami paprasti smūginiai saugikliai, tačiau galima naudoti ir pažangesnius. Kalbame apie saugiklius, leidžiančius sviediniui sprogti ore virš taikinio arba transformuoti juos į tikslią amuniciją naudojant PGK modulius.

 

M107 sviedinio nuotolis yra 22 km šaunant iš artilerijos sistemų su 39 kalibro vamzdžiu, pvz., M777 arba FH-70. Ir apie 30 km šaunant 52 kalibro ginklu, tokiu kaip „Caesar“, „PzH 2000“ ar „Krab“.

Taigi, tai nėra puikų našumą turintys sviediniai, tačiau trūkumo metu bet kuri amunicija yra gera. Be to, net ir šis pigiausias variantas suteikia pranašumą prieš rusiškas 122 mm sistemas, kurių nuotolis yra iki 15 km, ir kai kurias 152 km sistemas, kurių nuotolis yra maždaug 18 km, naudojant dažniausiai naudojamą amuniciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(231)
(8)
(223)

Komentarai ()

Susijusios žymos: