„24 mėnesiai, ne daugiau.“ Prasidėjo keistas Rusijos armijos judėjimas. Skelbia apie Baltijos šalių puolimą  (10)

V. Putinas gali žaisti pavojingą ir kruviną žaidimą su Baltijos šalimis ir NATO.


Šalia NATO šalių dislokuojamos Rusijos karinės pajėgos
Šalia NATO šalių dislokuojamos Rusijos karinės pajėgos
© Mil.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Российские_военнослужащие_впервые_доставили_гуманитарную_помощь_жителям_г

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien įprasta bet kokį Rusijos judėjimą sieti tik su Ukraina, tačiau tai ne visai teisinga, mano Sergejus Grabskis, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas.

Leningrado karinėje apygardoje dislokuojamos karinės pajėgos a priori negali kelti problemų Ukrainai. Jos sukuria problemą artimiausioms kaimynėms šia kryptimi, pirmiausia Baltijos šalims ir Suomijai. Ši grėsmė didėja ir kelia vis daugiau nerimo mūsų sąjungininkams, atsižvelgiant į Kremliaus pareiškimus apie grįžimą prie 1991 m. sienų (jo interpretacijoje)“, – sakė karo analitikas interviu „YouTube“ kanalui „Sejčas“.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4242 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Pasak S. Grabskio, V. Putinas turi trumpą laiko tarpą, nes NATO paskelbė, kad iki 2025-2027 m. Aljanso kariai bus dislokuoti Baltijos šalių ir Lenkijos teritorijoje, t. y. kalbama daugiausia apie artimiausius 24 mėnesius, ne daugiau, per kuriuos Kremliaus diktatorius turės galimybių koridorių.

„Jis gali žaisti pavojingą ir kruviną žaidimą su Baltijos valstybėmis ir Aljansu“, – sakė karo ekspertas.

 

Kartu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas mano, kad Rusija bet kuriuo atveju išlaikys pranašumą. Jei artimiausiais metais ji rizikuos kariauti su NATO, labai tikėtina, kad okupuos Lietuvą, Latviją ir galbūt Estiją, užblokuos Suvalkų koridorių ir įgis sausumos prieigą prie Kaliningrado srities. Jei jai nepavyks to padaryti, V. Putinas ir jo pakalikai vis tiek gaus naudos.

„Asmeniškai Putinui šis žaidimas bet kuriuo atveju vertas tų pinigų, kuriuos jis investuoja“, – apibendrino Grabskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(245)
(-214)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: