„Fronte jau balandį.“ Naujausia Rusijos pabaisa „Zubilo“. Kas žinoma (Foto, Video)  ()

Šarvuota mašina pasirodė gana universali, tačiau ne be trūkumų. Specialistai pažymėjo, kad viena iš silpnųjų vietų – nuotolinio valdymo diapazonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Rusijos pajėgų arsenale pasirodė naujovė – universali autoniminė mašina „Zubilo“. Pirmųjų mašinų pristatymo į Ukrainos fronto linijas tikimasi šių metų balandį. „Bulgarian Military“ ekspertai išsiaiškino, kas tai per ginklas.

Straipsnyje rašoma, kad šarvuočio pasirodymo tariamai laukia Rusijos armija, ypač slaptas misijas vykdantys žvalgų daliniai. Manoma, kad jie išbandys įrangą realių operacijų metu, o jų atsiliepimai leis patobulinti kitus modelius.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4257 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

„Tai ne šarvuotas transporteris, robotas ir ne įprastas karinis antžeminis dronas. Ji yra kaip platforma ar prototipas, prie kurio galima pridėti papildomų komponentų pagal karių poreikius“, – rašo stebėtojai.

Naujos platformos atsiradimas žymi nukrypimą nuo Rusijos armijos praktikos tiesiog perdaryti senus nuotoliniu būdu valdomus šarvuočius ir kurti mažus antžeminius dronus. Kitaip tariant, okupantai gaus specializuotas nepilotuojamas platformas įvairioms užduotims atlikti.

 

Standartiniame modelyje sumontuotas 350 AG variklis. Įprastuose keliuose mašina gali pasiekti iki 100 km/val. greitį ir įveikti 30 laipsnių įkalnes. Šarvuota mašina sveria 16 tonų – daugiausia dėl šarvuoto korpuso – ir gali gabenti beveik 3 tonas krovinių. Tačiau šis rodiklis gali kisti priklausomai nuo kovinio modulio, kuris efektyviai sumažina naudingąją apkrovą, ir atvirkščiai.

 

Kalbant apie šarvų apsaugą, tikėtina, kad „Zubilo“ gali atlaikyti 30 mm šaudmenų šūvius.

„Zubilo“ paremtas „KamAZ“ sunkvežimiu, o tai užtikrina logistikos efektyvumą ir lengvą priežiūrą. Būtent šis veiksnys, pažymi ekspertai, tapo pagrindiniu Rusijos kūrėjams.

Tas pats pasakytina ir apie techninę priežiūrą – pažeidimo atveju modulinę „Zubilo“ konstrukciją lengva remontuoti sumažinant prastovos laiką mūšio lauke.

 

Kita savybė yra galingų baterijų buvimas, leidžiantis platformai veikti kaip kitų dronų prijungimo mazgas. Šis sprendimas gali būti naudingas situacijoje, kai žvalgybiniai dronai neturi pakankamai įkrovos, kad galėtų atlikti paskirtas užduotis. Taigi „Zubilo“ gali veikti kaip savotiškas bepiločių orlaivių įkroviklis.

Nepilotuojamos platformos dizainas turi ir trūkumų. Specialistai ypač atkreipė dėmesį į nuotolinį valdymą. Jis gali būti sudėtingas uždavinys, ypač todėl, kad patikimas nuotolinis ryšys įmanomas tik maždaug 10 km atstumu. Be to, šis atstumas gali būti drastiškai mažesnis elektroninio karo sąlygomis.

Tačiau šiai problemai išspręsti yra alternatyvių metodų. Pavyzdžiui, numatytas signalo perdavimas dronu arba tuo pačiu tradiciniu kabeliu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(13)
(-2)

Komentarai ()