Skirta tik dviem. 100 000 000$. Įspūdinga. Kas atkeliauja iš Belgijos  ()

Belgija ketina Ukrainai perduoti du lėktuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belgijos valdžia skyrė 100 milijonų eurų amerikietiškų naikintuvų F-16, kuriuos Briuselis ketina tiekti Kyjivui, priežiūrai.

„Ministrų Taryba patvirtino 25-ąjį pagalbos paketą Ukrainai: 100 milijonų eurų bus skirta F-16, kaip susitarta pagal tarptautinę koaliciją, priežiūrai ir palaikymui“, – savo puslapyje socialiniame tinkle X rašė Belgijos gynybos ministrė Ludivine Dedonder.

Būdama koalicijos dalimi Belgija ketina Ukrainai perduoti du F-16 lėktuvus. Belgijos kariuomenė apmoko ukrainiečių lakūnus mokymo centre Danijoje.

Vasario pabaigoje buvo pranešta, kad Kopenhaga šią vasarą Kyjivui tieks pirmąją amerikietiškų naikintuvų F-16 partiją. Pasak Danijos ministrės pirmininkės Mette Frederiksen, lėšos būsimam kovinių lėktuvų pristatymui paimtos iš specialaus aukų civiliams ir karybai fondo.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4334 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės vykdyti atakas Rusijos teritorijoje naudodamos naikintuvus F-16, kai jie bus pristatyti.

Anot jo, kiekvienas Ukrainos sąjungininkas savarankiškai spręs, ar perkelti orlaivius į Ukrainą, ar ne. Tačiau šalies armija galės panaudoti visus pristatytus F-16 savigynai, įskaitant atakas prieš teisėtus Rusijos karinius objektus už Ukrainos ribų.

 

 

Savo ruožtu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad naikintuvai F-16 taptų teisėtu taikiniu Rusijai, jei jie būtų panaudoti prieš Rusijos kariuomenę iš trečiųjų šalių aerodromų.

Praėjusią vasarą Nyderlandai, Danija ir Norvegija pažadėjo perkelti amerikiečių naikintuvus į Ukrainą. Nyderlandai Kyjivui gali suteikti 18 kovinių lėktuvų, o Danija – 19. Kiek F-16 yra pasirengusi perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, Norvegija nenurodė. JAV taip pat pažadėjo patvirtinti orlaivių perdavimą, kai tik bus baigti pilotų mokymai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai ()