[ŽT] Rusijos rublis „išplaukia“. Kas vyksta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2024-04-03 21:08
Man išvis keista kaip rublis iki šiol yra konvertuojamas į USD ir eurą, ten į kokias rupijas ir juanius galbūt, bet ir tai sunkiai įsivaizduojama. Manau kad iškart po invazijos turėjo būti nebekonvertuojami ir palikti mediniai rubliai, taip pat kaip ir tarybiniais laikais. Kas ir kodėl vakaruose išvis pirktu rublį, bet kokiu kursu, kad ir 1000:1? Kažkokia mistika.
kestutisz 2024-04-04 09:59
O tai kaip per tarpininkus dujytes ir naftą pirkti jei jų ekonomika žlugs? Deja, bet parama lieka parama, bet ir kad maskoliai žlugtų - tokio noro vakaruose nėra.
immortallt 2024-04-04 12:04
Ekonomikos žlugimas neriboja eksporto galimybių. Riboja importo galimybes. Perka ne rublį, perka už užsienio valiutą maskolių prekes - pagrinde žaliavas, kaip naftą, ar degalus. Paklausą rubliui sudaro vietiniai žmonės ir verslai, kurie tiek moka mokesčius, tiek atsiskaito tarpusavyje, darbuotojams ir pan. O palaikė rublį ribojimai įsigyti užsienio valiutą. Net tas pats įmonių pardavimas, leido parduoti už max pusę kainos kiek verta, pardavei, o konvertuoti į užsienio valiutą rublių niekas jau neleidžia.
kestutisz 2024-04-04 15:25
Bet čia viskas susiję - tos pačios dujų/naftos įmonės ir visa tiekimo grandinė negali dirbti žlugus vidinei ekonomikai, ypač kai prie vamzdžių pradės pjautis, dalintis teritorijas visokie nauji feodalai. Tiesiog yra kažkoks keistas įsitikinimas, kad va jei biškį prispausim ekonomiką tai atsisakys karo. Nė velnio, vienintelis variantas žlugdyti visiškai, išspausti kaip votį ir kuo greičiau tuo geriau bus net jiem patiem.
immortallt 2024-04-04 15:33
Ekonominis žlugimas nereiškia, kad atsiras vietiniai feodalai. Naftos/dujos įmonės dirbti gali, kaip ir dirbo prie sovietų. Ten gi nebuvo rinkos ekonomikos. Aišku, efektyvumo klausimas yra, kiek ilgai sugebės palaikyti gavybą ir t.t., bet veikla gali vykti. Na mintis ne kad negalima žlugdyti, o labai bijo, kad patiems pakils kainos, tai trypčioja aplink. Daugeliui rinkėjų vakaruose dzin karas Ukrainoje. Kaip mums realiai dzin vykstantys karai Afrikoje. Aš iš karto pasisakiau ne už draudimus (ilgai trunka), o už importo ir eksporto su maskoliais tiesiogiai ar netiesiogiai apmokestinimą, kuris priklausytų nuo karo trukmės. Pradedant nuo pirmos karo dienos pvz. +30%, ir už kiekvieną paskesnę karo dieną +0,5 p.p. Antrųjų karo metinių dieną būtų beveik 400% prekybos mokestis.
Simplicity 2024-04-04 18:43
rusams jau tikrai geriau nebus, nes pas juos mentalitetas kažkoks aveiku protu nesuvokiamas... buvo ten pas juos revoliucija 1918 m. Gaudė, šaudė, korė visus ne taip mąstančius. Po to į valdžią atėjęs stalinas tuos pačius rusus dar pagal kitokius požymius naikino. Ale gegužės 9-ą su stalino portretais, koloradkėm pasipuošę keliais po kapus šlaužioja, stalinui kaip tėvui gėlių kalnus suneša. Ir istoriją apie sovietų sąjungą turi visai kitokią, nei kad likusios sąjungos "sesės". Juos ten pačius kaip votis reikia išspaust ir išmest, nes vis tiek žmonėmis nebus.
kestutisz 2024-04-04 19:11
Vakar kaip tik žiūrėjau Mark Solonin laidą apie WWII sovietų laivyno "pasiekimus*" tai jis pats sako šiandien stebisi vartydamas 90'tųjų istorines knygas už kurias šiandien jei ne ant laužo sudegintų tai bent pasodintų už "armijos diskreditaciją". Būna pas juos kažkokie supratimo momentai, bet neilgai. *čia jau OT, šiaip geras istorinis video, tik kad ru kalba (tikiuosi koks History kanalas padarys savo) - Juodosios jūros laivynas turejo 50+ povandeninų laivų ir realiai daugyę taikinių (rumunai + vokiečiai savo laiku bėgo iš Krymo ir jų buvo daug) - labiausiai pasižymėjo nuskandindami vieną šitamerį sugedusį garlaivį ir medinį burlaivį. Baltijos jūros laivynas su kiek daugiau povandeninų laivų (jų jie turėjo dar iki karo daugiau nei visi kiti) irgi labiausiai pasižymėjo skandindami laivus su pabėgėliais. Na bet šitas įveikė vieną realiai karinį laivą. Apie tai kaip visas laivynas ir aviacija visą karą medžiojo suomių viso labo turėtus 2 laivus (iš WWI) ir jų nesugebėjo rasti - buvo kitas video.
Hmz 2024-04-04 19:13
Duok man penkiolikai metų visą TV eterį, ir lietuviai šliaužios prieš Stalino portretus.