Baltarusija ir Iranas „pakišo“ Putiną. Kas nutiko  ()

Po teroro išpuolio „Crocus City Hall“ Putinas ėmė kaltinti Ukrainą dėl nusikaltimo. Tačiau net Rusijai draugiškos šalys neigia šią versiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas apgaudinėjo save savo žodžiais. Tuo tarpu Iranas ir Baltarusija Ukrainos su teroro išpuoliu „Crocus City Hall“ nesieja, teigia buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos pareigūnas Sergejus Žirnovas.

Rusija tvirtina, kad teroristai į Kyjivą keliavo atlygio. Rusai ignoruoja faktą, kad teroristai buvo sulaikyti prie Baltarusijos sienos. Aleksandras Lukašenka teigė, kad teroristai norėjo patekti į Baltarusiją, bet nebuvo įleisti ir būtent todėl buvo sučiupti. Tuo tarpu Iranas pareiškė žinojęs apie teroro išpuolio „Crocus City Hall“ rengimą ir apie tai informavęs Rusiją. Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pažymėjo, kad nieko apie tai nežino.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5255 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka jau kitą dieną po teroro akto pasakė, kad Baltarusijos specialiosios tarnybos padėjo sulaikyti teroristus. Apie tai pranešė ir Rusijos ambasadorius Baltarusijoje. Lukašenka tokių dalykų neslepia, nes nori garbės. Pernai jis sakė, kad būtent jis „išgelbėjo Rusiją“ per Jevgenijaus Prigožino maištą, nes esą asmeniškai derėjosi su juo. Ir tai buvo tiesa, nes „Wagner“ ir Prigožinas po nevykusio maišto išvyko į Baltarusiją.

„Manau, kad jis tiesiog pasijuokė iš Putino. Yra versija, kad jam tikrai nepatinka Putinas ir kiekvieną kartą, kai gali iš jo pasijuokti, jis neatsisako tokio malonumo“, – pažymėjo Sergejus Žirnovas.

 

Kalbant apie Iraną, tai istorija yra kiek kitokia. Putinas teigė, kad Vakarų šalys, perspėjusios apie terorizmo grėsmę, jį tiesiog provokuoja ar net šantažuoja. Jis ignoravo JAV perspėjimus. Tačiau Rusiją perspėjo ir Iranas, kurį Rusija laiko draugiška šalimi. „Kadangi Putinas nuolat viešai meluoja, net vadinamosios draugiškos šalys prieštarauja jo žodžiams“, – sakė Žirnovas.

Putinui pasisekė, kad rusai stengiasi negalvoti, nes tokie melai, kuriuos neigia net ir rusams draugiškos šalys, sugriautų jo įvaizdį.

(32)
(1)
(31)

Komentarai ()