„Jis grįžta iš kapinių.“ Neįtikėtina, ką po 20 metų prikels kariuomenė  ()

Pirmieji žingsniai jau žengti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįtikėtina. Po 20 metų JAV kariuomenė prikels bombonešį B-1B.

Pirmieji žingsniai jau žengti. JAV oro pajėgų 7-ojo bombonešių sparno vadas pulkininkas Setas Spanieris paaiškino, kad B-1B į Tinkerio oro pajėgų bazę atvyko 2024 m. vasario pradžioje, o atnaujinimo darbai turėtų būti baigti iki šių metų pabaigos.

Tai pirmas kartas, kai B-1B iš „kapinių“ grįžta į tarnybą. 2003 metais JAV kariuomenė iš tarnybos pašalino 33 bombonešius ir iki 2004 metų rugsėjo buvo atnaujinti tik 7. Nuo to laiko B-1B buvo nenaudojami.

Vienas garsiausių bombonešių pasaulyje

[Vokietija] 2in1 dulkių siurblys tik 37,19€! Laidinis, 650W, 14kPa, HEPA filtras ir kt. Paskutiniai vienetai („ENCHEN V1“)
3412

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikių savybių

Ribotas kiekis

Išsamiau

B-1B yra strateginis bombonešis, kurio istorija siekia aštuntąjį dešimtmetį. 1974 m. įvyko pirmasis B-1A, B-1B pirmtako, skrydis. Tačiau „A“ raide pažymėtas variantas nebuvo pradėtas gaminti, o buvo panaudotas galutiniam bombonešio kūrimui, kuris 1986 metais pasiekė visišką kovinę parengtį.

Šie bombonešiai yra unikalūs dėl dviejų priežasčių. Pirmoji – tai galingas jėgos agregatas, sukuriantis maždaug 65 kN trauką. Keturi „General Electric F101-GE-102“ varikliai leidžia lėktuvui pasiekti 1,25 Machų greitį (apie 1300 km/val.), todėl B-1B yra vienas garsiausių bombonešių pasaulyje. Jo skleidžiamas triukšmas siekia 140 dB.

 

Be to, B-1B turi kintamos geometrijos sparnus. Tai reiškia, kad skrydžio metu aerodinaminiai paviršiai gali būti išdėstyti skirtingais kampais. Šis sprendimas leidžia pasiekti didžiausią įmanomą greitį, kartu sumažinant degalų sąnaudas. Taip yra dėl sumažėjusio oro pasipriešinimo.

Taip pat svarbu, kad tarpžemyniniais skrydžiais B-1B gali gabenti ginklus (trijuose bombų skyriuose ir šešiuose ginklų mazguose), nuskrisdamas net 12 000 km atstumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(1)
(25)

Komentarai ()