„ATACMS Ukrainai.“ Pentagonas kai ką suprato. Kas vyksta  ()

Karo Ukrainoje eskalavimo rizika, susijusi su galimybe perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ilgojo nuotolio raketas ATACMS, sumažėjo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo Ukrainoje eskalavimo rizika, susijusi su galimybe perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ilgojo nuotolio raketas ATACMS, sumažėjo. Tokią nuomonę išsakė Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) oro pajėgų štabo viršininkas generolas Charlesas Quintonas Brownas, rašo „Defence One“.

Pentagonas kai ką suprato. Jis nei oficialiai patvirtino, nei paneigė informacijos, kad JAV ketina Ukrainai siųsti partiją tolimojo nuotolio raketų, tačiau sakė, kad „santūri rusų reakcija“ į pastarojo meto Ukrainos dronų atakas giliai į Rusijos teritoriją leido Pentagonui pakoreguoti savo ATACMS siuntimo rizikos analizę.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5600 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Pažymima, kad daugelis stebėtojų ir net kai kurie respublikonų įstatymų leidėjai verčia JAV siųsti raketas, nes tai leistų ukrainiečiams išsaugoti pozicijas ir sulaikyti Rusijos karius.

„Tai apsunkintų Rusijos veržimąsi į priekį, nes Ukraina beveik iš bet kurios vietos galėtų smogti net labiausiai įtvirtintoms Rusijos pozicijoms rytinėje šalies dalyje“, – rašoma leidinyje.

 

Brownas paragino greitai atnaujinti JAV karinę pagalbą Kyjivui ir pridūrė, kad artimiausioje ateityje Ukraina susidurs su nuolatinėmis artilerijos atakomis. Tačiau jis taip pat išreiškė abejonių dėl didelio masto Rusijos pavasario puolimo. Jo nuomone, nuogąstavimai gali būti perdėti dėl per pastaruosius metus Rusijos kariuomenės patirtų nuostolių:

„Rusai įdėjo daug pastangų, personalo, ginklų sistemų ir transporto priemonių, kad pasiektų tai, ką pasiekė. Ir aš sakyčiau, kad tai beveik mėsmalė.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(217)
(8)
(209)

Komentarai ()