„Tiesiai Putinui po nosimi.“ Galingas žingsnis iš Estijos. Kas vyksta  ()

Estijos valdžios institucijos ruošiasi tolesniems pirkiniams, kurie padidins kariuomenės pajėgumus. Šį kartą jie bus susiję su „Caesar“ haubicomis. Kas tai per ginklai?



© Mil.gov.ua (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Caesar_5.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estija yra viena iš šalių, kurios jaučia didžiausią nerimą dėl Rusijos veiksmų. Be labai didelės paramos Ukrainai, stengiamasi modernizuoti ir perginkluoti pačios Estijos kariuomenę. Visai neseniai buvo priimti sprendimai įsigyti FGM-148 „Javelin“ raketų sistemas, prieštankines raketas „Blue Spear“ arba pažangių oro gynybos sistemas „IRIS-T“. Tikimasi, kad į Estijos kariams skirtos naujos įrangos sąrašą taip pat bus įtrauktos haubicos „Caesar“.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5039 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Tai interviu „Postimees“ patvirtino Estijos gynybos ministras Hanno Pevkuras. Jis patikslino, kad planuojama įsigyti 18 ratinių savaeigių haubicų „Caesar“, kurios, jo žodžiais tariant, bus svarbiausias ginkluotės pirkinys stiprinant Estijos kariuomenę. Tikimasi, kad naujoji įranga leis suformuoti naują, atskirą artilerijos dalinį.

Kol kas Estijos valdžios institucijos nenurodė, kuris tiksliai prancūzų haubicos variantas jas domina. Baziniame variante naudojama „Renault Sherpa“ šešių ratų sunkvežimio važiuoklė, tačiau kai kurie eksporto klientai užsisakė variantą, integruotą su „Tatra 817 8x8“ važiuokle. Jis patrauklesnis ir dėl to, kad turi šarvuotą kabiną ir automatinį krautuvą.

 

Projektuodami prancūzai pasirinko artilerijos sistemą su ilgavamzdžiu 155 mm kalibro ginklu. Ši konstrukcija užtikrina maždaug 40 km šaudymo nuotolį naudojant standartinius šaudmenis ir iki maždaug 50 km, naudojant šaudmenis su raketiniu stiprintuvu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()