„Maskva skatina savo sąjungininkus juos pulti“. Milžiniškas skandalas. Ką daro Rusijos draugai  ()

Netylant kalboms apie galimybę Ukrainai perleisti Europoje įšaldytą Rusijos turtą, yra tokių, kurie ragina to nedaryti. Ne dėl palankumo Rusijai, o iš baimės.


Ant minos užvažiavęs traktorius Ukrainoje
Ant minos užvažiavęs traktorius Ukrainoje
© State Emergency Service of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tractor,_blown_up_on_a_mine_near_Pryshyb,_2024-03-25_(01).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos, Saudo Arabijos ir Indonezijos atstovai neviešuose pokalbiuose ragina Europos Sąjungą priešintis JAV ir Jungtinės Karalystės spaudimui konfiskuoti daugiau nei 200 milijardų eurų Rusijos valstybės turto, įšaldyto nuo 2022-ųjų vasario, rašo POLITICO.

Europoje netyla diskusijos, kad šis turtas gali būti panaudotas Ukrainos atstatymui. Rusija užpuolė Ukrainą, sugriovė daugybę pastatų, infrastruktūros objektų, todėl būtų logiška, kad Rusija už Ukrainos atstatymą ir sumokėtų. Tai kodėl tam nepanaudojus įšaldyto Rusijos turto? JAV ir JK tam pritartų, bet kai kurie ES pareigūnai nemato teisinių instrumentų tokiai operacijai įvykdyti. Kai kurie labiau bijo dėl europiečių turto Rusijoje, nors Rusija jokių skrupulų dėl to turto nusavinimo nerodo.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5072 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Kinija, Saudo Arabija ir Indonezija ragina ES to nedaryti. Tai POLITICO patvirtino keturi su šiuo reikalu susipažinę šaltiniai. Neatmetama, kad Rusija prašo savo draugų daryti spaudimą ES. Bet šalys taip pat nenori, kad toks precedentas būtų suformuotas, nes kada nors ateityje tai gali paliesti ir jų turtą Europoje.

 

Vokietijos vyriausybė ir Europos centrinis bankas teigia, kad Rusijos turto konfiskavimas ir perleidimas Ukrainai gali pakenkti investuotojų pasitikėjimui ES finansų sistema. Rusija turi teisinių priemonių pabandyti apginti savo finansinius interesus Europoje. Kita vertus, Ukrainai reikia paramos ir įšaldytas Rusijos turtas atrodo kaip geras ir teisingas potencialus šaltinis jai finansuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(11)
(-1)

Komentarai ()