Jam galas! Priemonės paruoštos. Skelbiama atakos data  (1)

Kyrylo Budanovas, GUR vadovas, jau turi „daugumą priemonių šiam tikslui įgyvendinti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinė žvalgyba planuoja trečiąjį bandymą susprogdinti Krymo tiltą. Ji jau turi didžiąją dalį reikalingų tam lėšų.

Tai interviu „The Guardian“ pareiškė anoniminis Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos (GUR) pareigūnas.

„Mes tai padarysime pirmąjį 2024 m. pusmetį“, – sakė pareigūnas.

Jis pridūrė, kad Kyrylo Budanovas, GUR vadovas, jau turi „daugumą priemonių šiam tikslui įgyvendinti“.

„Jis laikėsi Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patvirtinto plano „sumažinti“ Rusijos karinio jūrų laivyno buvimą Juodojoje jūroje“, – rašo leidinys.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4482

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Simbolinę reikšmę kare turi Krymo tiltas, pastatytas po Rusijos neteisėtos pusiasalio aneksijos 2014 m. Diktatoriui V. Putinui tai apčiuopiamas priminimas apie tai, ką jis laiko vienu didžiausių savo politinių laimėjimų – Krymo „sugrįžimą“ Maskvos kontrolėn. Ukrainai tiltas yra nekenčiamas okupacijos simbolis, o jo sunaikinimas ne tik sustiprins pusiasalio deokupacijos procesą, bet ir pakels Ukrainos kariškių bei civilių moralę.

Rusija savo ruožtu ėmėsi plataus masto priemonių Krymo tiltui apsaugoti. Visų pirma buvo sustiprinta oro gynyba, o „barža-taikinys“ buvo dislokuota kaip raketų masalas. Tačiau Vyriausioji žvalgybos valdyba mano, jog tai neužkirs kelio tilto sunaikinimuii artimiausiu metu.

 

Tiltas anksčiau buvo sugadintas ir remontuotas du kartus. Ukrainos karinio jūrų laivyno bepiločio orlaivio smūgis 2023 m. liepos mėn. 3 val. padarė didelę žalą kelio ruože, kuris eina lygiagrečiai su geležinkeliu, juo Rusijos kariuomenė gabeno tankus ir krovinius.

2022 m. spalį Rusija pranešė, kad sprogus bombai, tariamai gabenamai kontrabanda sunkvežimyje, kelios atkarpos kelio įkrito į vandenį. Bet tada Rusija sugebėjo viską sutvarkyti.

Jei tiltas būtų visiškai nulaužtas, Maskva būtų priversta gabenti karinius krovinius keliais per okupuotą pietų Ukrainą. Maršrutas eitų per Chersono ir Zaporožės regionus, kuriuos Rusija iš dalies užėmė 2022 metų pavasarį. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(5)
(102)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: