„Pareikalavo grąžinti Rusiją iki Sovietų Sąjungos lygio.“ Kremliuje prasidėjo visiška beprotybė  (2)

Per artimiausius 6 metus importo dalis Rusijos ekonomikoje turėtų sumažėti iki mažiausio per visą šiuolaikinę šalies istoriją – 17% bendrojo vidaus produkto. Ne šiaip sau – tokį tikslą deklaravo Putinas.


Gimnazija Donecko srityje po rusų apšaudymo kovo pabaigoje
Gimnazija Donecko srityje po rusų apšaudymo kovo pabaigoje
© State Emergency Service of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gymnasium_in_Hirnyk_after_Russian_attack,_2024-03-28_(05).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas reikalauja iki 2030 metų Rusiją iškelti į 4 vietą pasaulyje pagal ekonomikos dydį. Jis ragina didinti gimstamumą, auginti aukštųjų technologijų pramonę, mažinti skurdo lygį. Ir iki minimumo sumažinti importą.

Staigus importo sumažinimas yra ambicingas tikslas, teigia „Astra FM“ investicijų direktorius Dmitrijus Polevojus. Per pastaruosius 14 metų šis rodiklis išliko stabilus – importas sudaro apie 20-21% Rusijos BVP. Numatytas 17% kadaise buvo Sovietų Sąjungos lygis, o 1991 m. dėl valiutų krizės importo dalis Rusijos ekonomikoje sumažėjo iki 13 %. Jau 1992 metais importas pasiekė rekordinę 48,2% BVP dalį, nes Rusija atvėrė sienas prekybai. Sovietiniai daiktai yra praktiškai netinkami žmogaus naudojimui, todėl rusai masiškai pirko importuojamas prekes. Be to, buvo importuojama ir nemažai maisto. Su laiku importo dalis Rusijos ekonomikoje stabilizavosi ties 20-21% BVP.

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8511 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Norint sumažinti importą iki 17% BVP, Rusijai reikės atsisakyti nemažos dalies importuojamų prekių ir paslaugų. Reikės stipriai auginti vidinę gamybą arba tiesiog susitaikyti su faktu, kad pasirinkimas mažės. Rusija importuoja daug maisto, mašinų ir pramoninės įrangos, drabužių ir avalynės, transporto priemonių.

 

Importo naikinimas Rusijos ekonomiką dar labiau priartins prie sovietinės. Šis procesas jau vyksta, teigia Sergejus Gurijevas, Londono verslo mokyklos dekanas. Pasak jo, Rusija pastaraisiais metais vis labiau primena SSRS: tada pramonė buvo remiama biudžeto injekcijomis, o joms sustojus krito į gilaus nuosmukio spiralę.

(269)
(17)
(252)

Komentarai (2)