„Tai ne šiaip nesėkmė. Tai katastrofa.“ Kas nutiko monstriškam tankų puolimui  ()

Puolimas prie Avdijivkos buvo suplanuotas visiškai netinkamai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai parodė neraštingumą ir kovo pabaigoje prie Avdijivkos sužlugdė didžiausią tankų puolimą nuo visiškos invazijos pradžios. Karo stebėtojas Davidas Sharpas (Izraelis) tai pasakojo „FREEDOM“.

Akivaizdu, kad tai ne apsiskaičiavimas, problema slypi kiek giliau... Tai ne šiaip sau nesėkmė. Svarbu pažvelgti į tai, kokia yra priežastis. Priežastis – visiškai netinkamas puolamosios operacijos planavimas, kai tankų pajėgos ir tankų daliniai su šarvuočiais nėra tinkamai įtraukiami. Kai nėra neutralizuojama besiginančiųjų pajėgų keliama grėsmė, kai puolimo metu nėra tiesioginės paramos ir palaikymo. Apskritai čia nebuvo padaryta daug dalykų, kurie turėtų būti padaryti tinkamai suplanavus. Neaišku, ko jie tikėjosi. Galbūt jie kažkodėl manė, kad pavyks netikėtai užklupti priešą ar panašiai. Tačiau tokie skaičiavimai patys savaime yra netinkami“, – sakė jis.

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11526 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Pasak D. Sharpo, Rusijos kariuomenė visiškai neatsakingai naudoja šarvuotąją techniką.

„Čia pirmiausia reikėtų kalbėti apie neraštingumą... Be abejo, ten buvo didelių nuostolių, bet tai prilygsta sudaužymui ir apskritai dalies kovinio pajėgumo praradimui, psichologiniam šokui, katastrofai, kam tik nori. Tai reiškia, kad vietiniu lygmeniu šis batalionas pastebimai prarado kovinį pajėgumą, o kuopa su šarvuočiais – tuo labiau. Vadinasi, tokio tipo dalinys nebegali spręsti tų uždavinių, kuriuos bandė kelti prieš puolimą...“, – pabrėžė jis.

 

Karo apžvalgininkas pažymėjo, kad dėl pralaimėjimo prie Tonenkos rusų okupantai prarado pusę per mėnesį pagaminamų naujų tankų.

„Prarasti tiek daug transporto priemonių – viso fronto mastu tai gal ir nėra daug, bet vietinio rajono mastu, kai, tarkime, gana didelėje teritorijoje dalyvauja tik pora ar trys batalionai, trečdalis bataliono yra daug. Ir, žinoma, tai rimtas smūgis tiems, kurie dalyvavo tokiame mūšyje, kuris buvo visiškai nevykęs ir baigėsi fiasko“, – aiškino Sharpas.

Kovo 30 d. Rusijos kariuomenė ketino pralaužti Ukrainos gynybą prie Avdijivkos. Dėl to okupantai neteko 12 tankų ir 8 šarvuočių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(2)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: