Liko nedaug. Ukraina jau turi reikiamą ginklą. Artėja grandiozinis įvykis  ()

Krymo tiltui liko nedaug ir rusai tai žino. Vakarai dar nepriėmė sprendimo dėl tolimojo nuotolio ginklų perdavimo, bet Ukraina nelegaliam tiltui sunaikinti gali panaudoti savo ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Piotras Černykas mano, kad rusai supranta, kad Krymo tiltas bus sunaikintas. „Faktas, kad rusai stato alternatyvią logistikos jungtį sausuma, rodo jų supratimą, kad tilto istorija eina į pabaigą“, – sakė ekspertas, turėdamas omenyje geležinkelio tiesimą iš Rusijos Rostovo prie Dono į okupuotą Krymą.

Černykas teigia, kad norint sugriauti 18 km ilgio tiltą taip, kad jo nebebūtų galima atstatyti, reikia didelės sparnuotųjų raketų ir dronų atakos. Dronai atitrauktų Rusijos oro gynybos dėmesį, o tada tiltą sudaužytų sparnuotosios raketos.

Kokius ginklus Ukraina gali parodyti Krymo tiltui?

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5619 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Anot Černyko, kadangi partneriai dar nenusprendė perduoti tolimojo nuotolio ginklų, Ukraina gali panaudoti savo „Hrim-2“. Ši taktinių raketų sistema buvo sukurta prieš pat invaziją, bet viena „Hrim-2“ sistema jau parduota Saudo Arabijai.

Be to, Ukraina turi „Neptun“ raketų, kurių veikimo nuotolis siekia iki 300 km. Ukrainiečiai gali priartėti per tokį atstumą. „Neptun“ raketos buvo panaudotos kreiserio „Moskva“ sunaikinimui. Tiesa, nelegaliam Krymo tiltui pribaigti reikės mišrios raketų salvės ir dronų.

 

Anksčiau žiniasklaida pranešė, kad Ukrainos pareigūnai tiki, kad Krymo tiltas bus sunaikintas pirmoje 2024 metų pusėje. Tai yra, iki liepos. Tai yra labai svarbu, nes nelegalus tiltas yra viena svarbiausių transporto arterijų okupantams Pietų Ukrainoje.

(77)
(7)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: