[ŽT] „Raketos yra praeitis.“ „Bild“ skelbia apie „Sokol-3000“. Kas tai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2024-04-05 15:10
Naivokas teiginys, raketos greitis vis dar yra didžiulis privalumas, jai numušti reikia gerokai sudėtingesnių priemonių nei WWI-WWII laikų technika.
punktyras 2024-04-05 16:13
Tai kad rusų priešlėktuvinė/priešraketinė gynyba yra Ukrainoje. Raketos geros savo greičiu, bet laukimas nėra toks ilgas, o dronų kaina dešimtis kartų mažesnė ir jų galima prigaminti daugiau. Tad, galvojant ar nenumuš 1 raketos, ar nenumuš 20 dronų, verta atminti, kad visų kiaušinių į vieną krepšį geriau nedėti.
Kyborg 2024-04-05 17:32
Teisybės dėlei reikėtų atskirt raketas oras-oras, žemė-oras. Jos skrenda 2-3 machų greičiu. Tačiau sparnuotosios raketos oras-žemė, žemė-žemė skrenda 0,7-0,8 Macho greičiu. Realiai tai yra tie patys dronai tik reaktyviniai. Ir jų perėmimui naudojamos tokios pat priemonės kaip ir propelerinių dronų.
kestutisz 2024-04-05 17:39
Na taip, abu esat teisūs - ir kad reikia atskirti raketų tipus (nes tai labai skirtingi dalykai), ir kad na tiesiog pigiau todėl gali būti daugiau. Bet ir realiai priešlėktuvinė gynyba šiuo atveju gerokai paprastesnė lėto propelerinio drono nei nuo jau žanro klasikos - strom shadow ar pan. na bet vistiek negalima teigti, kad vien tik ta rūšis gyvens, karas kaip tik rodo jog įvairumas yra labai svarbu, ir pagrindinė problema ne vienos ar kitos rūšies gerumas/blogumas, o tiesiog trūkumas.
Xdmin 2024-04-05 18:39
O kodel raketa yra brangiau uz drona?
punktyras 2024-04-05 19:51
Raketa – specializuotas karinis aparatas. Civilinio panaudojimo tokioms raketoms nėra. Jose naudojami prietaisai, įrenginiai ir medžiagos, kitur nelabai panaudojamos. Gamintojai – ant rankų pirštų suskaičiuojami. Raketos turi atlaikyti dideles perkrovas, greičius, aukštas/žemas temperatūras. Jos privalo veikti bet kokiomis oro ir karo sąlygomis. Jų patvirtinimas naudoti armijoje – ilgas biurokratinis procesas. Dronams – viskas paprasčiau, juos galima iš praktiškai parankinių medžiagų surinkti, 3D printeriu detales atspausdinti. Nekalbu apie specialius karinius dronus ~ Reaperius, Bayraktarus, – jie irgi labai brangūs.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-05 19:59
Ar Lietuvoje yra karinės pramonės gamyklų? Na turbūt neskaitant "Brolis Semiconductors". Nekalbu apie aprangą - domina aukštesnės technologijos. Pvz. žinau lietuviai tankus remontuoja. Čia kažkoks armijos padalinys tuo užsiima ar yra specializuotos įmonės?
Hmz 2024-04-06 00:12
Yukon - įvairi optika, įskaitant karinę Giraitės ginkluotės gamykla - šoviniai
kestutisz 2024-04-06 12:39
Tai dar žiūrint kas ta raketa. Storm Shadow tai iš esmės reaktyvinis lėktuvas tai sąlyginai pigus, dar ir pusę kuro pasiima iš oro. Balistinei raketai su savimi reikia vežtis tiek kurą, tiek oksidatorių tai vien dėl to jau gerokai gerokai brangesnis daiktas. Grad'o raketa irgi yra raketa, tik specializuota kuo pigiau ir su kuo daugiau - daugiau ir ploto padengti. Net RPG yra raketa ir labai pigi :) Dronas gi irgi nebūtinai pigus, ne visi renkami iš hobby komponentų ir veikia realiai (manau laikinai) tik todėl, kad niekas nesitikėjo jog taip primityviai dar bus kariaujama.