Neįmanoma svajonė? „5 kartos“. Rusijos planai dėl naikintuvo Su-57  ()

Rusijos naikintuvas yra sunkesnis už vakarietiškus analogus, todėl jam reikės didelio lėktuvnešio. Vienintelis Rusijos lėktuvnešis „Admirolas Kuznecovas“ šiam vaidmeniui netinka.


Su-57
Su-57
© Anna Zvereva (CC BY-SA 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sukhoi_Design_Bureau,_051,_Sukhoi_Su-57_%2849580577488%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija svarsto galimybę sukurti „5 kartos“ naikintuvo Su-57 jūrinę versiją. Tai praneša „Defense 24“.

Šiuo metu Rusijos Federacija turi du jūrinės versijos naikintuvus – MiG-29K ir Su-33. Lėktuvas Su-57 galėtų juos pakeisti ir tapti universaliu lėktuvnešių orlaiviu.

Pirmą kartą planai sukurti Su-57 jūrinę versiją buvo paskelbti 2019 m. Lėktuvas vadinamas geriausiu Rusijos naikintuvu, galinčiu atlikti įvairiausias užduotis.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5452 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Viceadmirolas Vladimiras Pepelajevas sakė, kad naujajai orlaivio versijai reikės sudėtingesnių kilimo ir tūpimo sistemų nei lėktuvnešyje „Admirolas Kuznecovas“. Tačiau parengti laivą įrengus atitinkamas sistemas ir katapultas būtų itin nuostolinga. Kliūtis – lėktuvnešio amžius, todėl lengviau pastatyti naują lėktuvnešį, nei atstatyti „Admirolą Kuznecovą“.

Todėl pats Pepelajevas pripažįsta, kad norint sukurti Su-57 jūrinę versiją, reikia naujo lėktuvnešio, o visa tai reikalauja daug pinigų. Todėl „Defense 24“ mano, kad jūrinė versija Su-57 niekada neišvys dienos šviesos.

 

Be to, penktosios kartos Rusijos naikintuvas yra per sunkus. Didžiausias jo kilimo svoris yra 35 tonos, tai yra daugiau nei vakarietiškų analogų. Todėl Su-57 reikės didelio lėktuvnešio.

Net jei rusai kažkaip pastatys lėktuvnešį, bus lengviau nusipirkti kinišką J-35 lėktuvą nei modifikuoti Su-57, mano „Defense 24“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()