„Ukraina smogė kariniam daliniui.“ Pradėti karo veiksmai Moldovoje. Kas nutiko  ()

Esama pajėgų, suinteresuotų destabilizuoti padėtį regione.


Padniestrė
Padniestrė
© TUBS, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Transnistria_in_Europe_(zoomed).svg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kontroliuojama Padniestrė tvirtina, kad bepilotis orlaivis užpuolė karinį dalinį, tačiau Ukrainos karinė žvalgyba tai atmeta kaip Rusijos provokaciją, kuria siekiama sukelti paniką ir nestabilumą regione, melagingai vaizduojant Padniestrę kaip besirengiančią pulti Ukrainos Odesą.

Rusijos kontroliuojamos Padniestrės (PMR) apsišaukėliškos valdžios atstovai pareiškė, kad bepilotis orlaivis užpuolė vadinamosios Gynybos ministerijos karinį padalinį Rybnicos rajone, esančiame vos už 6 kilometrų nuo Padniestrės ir Ukrainos sienos. Apie tai praneša Ukrainos visuomeninis transliuotojas „Suspilnė“.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4342

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Kaip teigiama PMR vadinamosios „Valstybės saugumo ministerijos“ pranešime, tariamas bepiločio orlaivio smūgis įvyko 14.35 val. vietos laiku balandžio 5 d. Taikinys, matyt, buvo radaro stotis, kuri patyrė nedidelę žalą, o aukų nebuvo.

Tačiau Ukrainos karinės žvalgybos agentūra šį incidentą griežtai atmetė kaip Rusijos provokaciją. Ukrainos Vyriausios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas leidiniui „Suspilnei“ pareiškė, kad Ukraina nedalyvauja šiame įvykyje ir tikrai „nešvaistytų vertingų bepiločių orlaivių tokioms nedidelėms provokacijoms“.

 

A. Jusovas pridūrė, kad esama pajėgų, suinteresuotų destabilizuoti padėtį regione, pasinaudojant Padniestrės, tariamai rengiančios puolimą prieš Odesą, dingstimi. Šias neįvardytas pajėgas jis apkaltino sėjant paniką ir organizuojant provokacijas, tačiau patikino, jog situacija yra stebima ir toliau kontroliuojama.

Apie tokį incidentą Padniestrėje pranešama ne pirmą kartą. Kovo mėnesį Rusijos ir Padniestrės žiniasklaida teigė, kad bepiločio kamikadzės ataka sunaikino karinį sraigtasparnį atsiskyrusiame Moldovos regione. Tačiau Moldovos Reintegracijos politikos biuras tai atmetė kaip bandymą „sukelti regione baimę ir paniką“.

 

A. Jusovo vertinimu, naujausias bepiločio incidentas Padniestrėje yra dar viena Rusijos surengta provokacija, kuria siekiama destabilizuoti padėtį rajone, o ne tikra ataka, planuota nepripažintos Padniestrės valdžios.

Gagaūzijos ir Padniestrės regionai dažnai suvokiami kaip potencialūs Rusijos „Trojos arkliai“ Moldovoje dėl jų prorusiškų nuotaikų ir Maskvos įtakos šiuose regionuose. Šių sričių dėka Rusija galėtų daryti politinį ir karinį spaudimą Moldovai. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(7)
(60)

Komentarai ()