„Atsisakė padėti Ukrainai.“ 300 000 000$ iš JAV. Šokiruojantis prezidento pareiškimas  (1)

Viena šalis atsisakė dosnaus JAV pasiūlymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečiai pateikė pasiūlymą Kolumbijai už 300 milijonų dolerių įsigyti visus 20 šiai šaliai priklausančių rusiškų sraigtasparnių Mi-17, praneša „Defense Express“.

Tada įranga turėjo būti pristatyta Ukrainos pajėgoms. Kolumbija nesutiko su sandoriu, o tokio sprendimo priežastys buvo kelios.

JAV norėjo nupirkti visą Kolumbijos sraigtasparnių Mi-17 parką. Amerikiečiai tikėjosi pakartoti Ekvadoro scenarijų, kuris sutiko parduoti sovietų gamybos karinę techniką mainais į naują, amerikiečių gamybos įrangą.

[Super-pasiūlymas!] Iš Vokietijos 20 vnt. smūginių galvučių rinkinys tik 39,99€. Būtinas kiekvieno garaže. Ribotas kiekis
4826

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos, labai retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Išsamiau

Tačiau politikos ir karo lyderiai nesutiko su sandoriu.

Kaip rašoma „Info Defensa“ svetainėje, Kolumbijos prezidentas Gustavo Petro norėjo išlaikyti neutralumą Ukrainos kare, o sraigtasparnių pardavimu ketinta jį pažeisti. Be to, kariškiai pareiškė norintys išlaikyti transporto galimybes, kurias šiuo metu teikia sraigtasparniai Mi-17.

„Defense Express“ atkreipia dėmesį, kad seniausi Kolumbijos Mi-17 modeliai naudojami jau 27 metus, dauguma orlaivių yra „faktiškai neveikiantys“, o visi tokio tipo sraigtasparniai turi būti nurašyti nuo 2027 m.

 

 

Priduriama, kad kolumbiečiai atsisakė parduoti sraigtasparnius, kurių suremontuoti iki šiol negali dėl taikomų sankcijų Rusijai.

Sraigtasparniai Mi-17 neabejotinai praverstų ukrainiečiams, kurie gerai išmano šio tipo orlaivius. Juolab kad šis vidutinio dydžio sovietinis transportinis sraigtasparnis gali veikti ir kaip kovinis sraigtasparnis.

Mi-17 yra sraigtasparnio Mi-8 eksportinis variantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(17)
(12)

Komentarai (1)