„Rusijos laivyno užkariautojas.“ Okupantų laivai skandinami vienu šūviu (Video)  ()

Sparnuotoji raketa yra vienas iš naujausių Ukrainos pramonės sukurtų ginklų. Beveik 300 km nuotoliu jis kelia rimtą grėsmę Rusijos laivams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RK-360 „Neptūnas“ vienareikšmiškai yra Rusijos laivyno užkariautojas. Okupantų laivai skandinami vienu šūviu.

„Neptūnas“ yra atsakas į tai, kad Rusija 2014 metais perėmė didžiąją dalį Ukrainos karinio jūrų laivyno – kartu su Krymu. Praradusi laivus, Ukraina buvo priversta greitai rasti sprendimą, kaip apsaugoti savo pakrantę.

„Neptūnas“ buvo sukurtas taip, kad taptų universaliu ginklu. Raketas iššauti galima iš antžeminių paleidimo įrenginių, iš laivų denių, o lengvesnė versija – iš oro platformų, įskaitant didelius dronus.

„Neptūnas“ gali smogti ne tik į taikinius jūroje, bet ir į sausumos taikinius. Reaktyviniu varikliu varomos raketos techniniai parametrai yra tokie:

  • Ilgis: 5,05 m
  • Skersmuo: 38 cm
  • Svoris: 870 kg
  • Kovinės galvutės svoris: 150 kg
  • Diapazonas: 7-280 km
  • Greitis: 900 km/val.

Puolimas iš daugelio pusių

[Vokietija] 2in1 dulkių siurblys tik 37,19€! Laidinis, 650W, 14kPa, HEPA filtras ir kt. Paskutiniai vienetai („ENCHEN V1“)
3408

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikių savybių

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Neptūno“ važiuokle buvo pasirinktos čekų „Tatra 815“ 8x8 transporto priemonės. Kiekvienas RK-360 „Neptūno“ paleidimo įrenginys turi keturias raketas, kurias galima iššauti 3-5 sekundžių intervalu.

Raketos gali būti nukreiptos į kelis taikinius vienu metu arba į vieną taikinį, iki kurio kiekvienas „Neptūnas“ paleidžiamas skirtingu maršrutu, kad atakuotų taikinį iš skirtingų krypčių. Prieš pat ataką raketa sumažina skrydžio aukštį iki maždaug 3 metrų, kad sutrikdytų priešo oro gynybos sistemas.

 

Gamintojo teigimu, viena raketa gali nuskandinti 5 000 tonų sveriantį laivą.

Ukrainos pakrantės gynyba

Siekdama apsaugoti savo pakrantę, Ukraina ketino suformuoti tris „Neptūno“ eskadriles (su galimybe suformuoti dar dvi) su 18 paleidimo įrenginių.

Pirmasis raketų RK-360 „Neptūnas“ paleidimo įrenginys Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms buvo pristatytas 2021 m. kovą ir buvo parodytas 2021 m. rugpjūčio mėn. parado metu. 2022 m. sausio mėn. prasidėjo serijinės raketų paleidimo priemonės bandymai.

 

Planuose buvo numatyta, kad iki 2022 m. vidurio bus galima suformuoti pirmąjį padalinį, kuriame būtų 6 paleidimo įrenginiai. Kiek paleidimo įrenginių ir juos lydinčių transporto priemonių buvo pradėta eksploatuoti iki Rusijos invazijos, nėra žinoma.

Tačiau panašu, kad Ukraina savo pakrantę sėkmingai gina ir be šių ginklų – netoli Odesos į Rusijos korvetę „Vasilijus Bykovas“ pataikė nevaldomos raketos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(0)
(66)

Komentarai ()