NATO turi planą. „Raudonoji linija“ bus peržengta  ()

NATO planas gali būti lemtingas.


NATO svarsto galimybę įsteigti 100 milijardų dolerių fondą Ukrainai remti
NATO svarsto galimybę įsteigti 100 milijardų dolerių fondą Ukrainai remti
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=764417899204624&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Atlanto sutarties organizacija (NATO) svarsto galimybę sukurti 100 mlrd. dolerių paramos fondą, skirtą padėti Ukrainai.

Taip būtų, jei buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas vėl taptų prezidentu, rašo „The Telegraph“, praneša Serbijos portalas B92.net.

Jei toks fondas būtų sukurtas, NATO perimtų atskirų Ukrainą remiančių šalių aukų kontrolę. Norėdamos sukurti tokį fondą, NATO narės iš Europos tikriausiai turėtų padidinti pinigų ir ginklų kiekį, kurį jos nori siųsti į Ukrainą. Pareigūnai mano, kad D. Trumpui tai tiktų, tai yra, jis tokiu atveju būtų mažiau piktas.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5039 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas aljanso narėms sakė, kad NATO donorų politika turės pasikeisti, kad „apsaugotų pagalbą Ukrainai nuo politinių pokyčių“.

Ginklų fondas vis dar svarstomas, tačiau pareigūnai tikisi, kad Europa norės finansuoti didžiąją dalį ilgalaikės pagalbos paketo. „Tai turėtų būti kažkoks fondas, bet visi, kurie į jį moka, turi patvirtinti fondo lėšų paskirstymą, – sakė aukšto rango NATO diplomatas. – Tai išsprendžia naštos pasidalijimo problemą.“

 

Tačiau jei NATO pradėtų duoti ginklus Ukrainai, Maskva tai vertintų kaip karo Ukrainoje eskalaciją. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ne kartą bandė šį karą pristatyti kaip rusų bandymą sustabdyti NATO plėtrą.

Keletas Aljanso narių teigė, kad tokio fondo įkūrimas reikš peržengti „raudonąją liniją“, kurios kai kurie nariai iki šiol nenorėjo peržengti. „Jei norime tai padaryti, turime padaryti lemiamą sprendimą, o tai reiškia, kad NATO atliks vaidmenį koordinuodama pagalbos teikimą Ukrainai“, – sakė vienas aukšto rango diplomatas.

 

Jeigu minėtas fondas būtų įsteigtas, NATO vadai perimtų kontaktinės grupės Ukrainai kontrolę, kurią sudaro daugiau nei 50 šalių, ir koordinuotų ginklų pristatymą Kyjivui. Šią operaciją šiuo metu vykdo amerikiečiai.

Fondo lėšos būtų skiriamos Ukrainos karinei technikai atnaujinti ir Ukrainos karių mokymui. Planuojama išleisti paskelbtus 100 mlrd. JAV dplerių per ateinančius penkerius metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(5)
(34)

Komentarai ()