Pasekmės bus tragiškos. 5 pagrindiniai Ukrainos dronų taikiniai Rusijoje (Video)  ()

Ukrainos dronai sėkmingai atakuoja Rusijos naftos perdirbimo gamyklas. Tačiau naftos perdirbimo gamyklos yra tik vienas iš penkių prioritetinių taikinių.


Ukrainos ilgojo nuotolio dronai, sukurti lengvųjų lėktuvų pagrindu
Ukrainos ilgojo nuotolio dronai, sukurti lengvųjų lėktuvų pagrindu
© https://commons.wikimedia.org/wiki/File:E-300_Enterprise.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-06 Pasekmės bus tragiškos. 5 pagrindiniai Ukrainos dronų taikiniai Rusijoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Karo teisės tyrimų centro vadovas Oleksandras Musienko pažymėjo, kad Ukrainos dronai pirmiausia taikosi į 5 taikinius Rusijoje:

  • karinius aerodromus;
  • karinės pramonės objektus;
  • karinės technikos, ginklų ir amunicijos saugyklas;
  • ginkluotės logistikos taškus;
  • naftos perdirbimo gamyklas.

Musienko teigia, kad jei Ukraina ir toliau daužys Rusijos naftos perdirbimo gamyklas, o JAV ir Saudo Arabija padidins naftos gavybą ir taip sumažins naftos kainą, tai bus rimtas smūgis Rusijai.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4342

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Tačiau Rusija dar gali amortizuoti patiriamus nuostolius, nes daug naftos produktų perka iš Baltarusijoje esančios Mozyro naftos perdirbimo gamyklos. Ukraina vengia atakų Baltarusijoje, tačiau Ukrainos pusėje yra baltarusių savanorių, o opozicija Lukašenkai Baltarusijoje yra didesnė ir stipresnė nei opozicija Putinui Rusijoje.

„Neatmesčiau tokio scenarijaus. Tiesioginių išpuolių prieš Baltarusiją nebuvo ir nėra priežasčių manyti, kad bus. Ir Mozyro naftos perdirbimo gamykla negali visiškai kompensuoti Rusijos patiriamų nuostolių. Ji kažkiek gali palaikyti ir pagerinti situaciją, bent jau ją stabilizuoti“, – pažymėjo Oleksandras Musienko.

 

„Bild“ rašo, kad jau šiemet Ukraina galės naudoti dronus, kurių nuotolis sieks 2 tūkstančius kilometrų ir daugiau. Rusija yra didelė, o taikinių joje yra daug. Tokių dronų Ukraina jau tikrai turi – jie daromi iš lengvųjų lėktuvų.

Smūgis „Shahed“ dronų gamyklai Tatarstane, apie 1200 km nuo Ukrainos:

 

„Tai, ką daro Ukraina, turi itin neigiamą poveikį Rusijai. Tai demoralizuoja. Tai žlugdo jų pastangas. Todėl jie ruošis kažkokiam kariniam atsakui, bandys ieškoti mūsų karinės pramonės objektų“,– pažymėjo Musienko.

(35)
(0)
(35)

Komentarai ()