Minus 15 000 000 vienu smūgiu. Košmaras fronte. Pasirodė naujausias ginklas „Backfire K1“ (Video)  ()

Ukrainos kariams pavyko sunaikinti Rusijos priešlėktuvinę sistemą „Pancir-S1“. Atakai panaudotas dronas „Backfire K1“.


„Backfire K1“ paleidimas
„Backfire K1“ paleidimas
© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupuotoje Chersono srities dalyje rusai bandė tarp medžių paslėpti oro gynybos sistemą „Pancir-S1“. Tačiau šį labai brangų ginklą aptiko Ukrainos oro žvalgyba. Po kurio laiko brangų rusų ginklą aplankė ukrainiečių dronas „Backfire K1“.

Eilinio „Pancir-S1“ praradimas yra skaudus smūgis rusams. Tai yra viena moderniausių tokio tipo sistemų, kuriai Rusija patiki ir savo valstybinių institucijų apsaugą. Ne taip seniai rusai dalijosi vaizdais, kaip „Pancir-S1“ sistemos Maskvoje buvo keliamos ant stogų. „Pancir-S1“ saugo ir paties Vladimiro Putino rezidenciją Sočyje.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5449 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Vienos „Pancir-S1“ vertė yra maždaug 15 milijonų JAV dolerių. Nors dar visai neseniai „Pancir-S1“ sistemų buvo gana nemažai, dabar rusai pradeda jausti tokio tipo ginklų trūkumą. Ukrainiečiai naikina „Pancir-S1“ vos tik pastebėję šiuos ginklus, bet rusams nepdeda ir tai, kad Rusijoje nuolat vyksta dronų atakos, todėl dalį turimų „Pancir-S1“ tenka dislokuoti savo teritorijoje strateginių objektų apsaugai. Oro gynybos pajėgumų ištampymas neabejotinai yra vienas iš ukrainiečių dronų atakų Rusijoje tikslų.

„Pancir-S1“ yra trumpo-vidutinio nuotolio oro gynybos sistema, įprastai turinti ratinę 8x8 važiuoklę. „Pancir-S1“ tarnauja tik nuo 2012 metų – tai yra visai naujas oro gynybos ginklas. „Pancir-S1“ vienu metu yra ginkluotas 12 priešlėktuvinių raketų 57E6 arba 57E6-E, kurios gali atakuoti taikinius iki 20 km atstumu ir judančius iki 15 km aukštyje. Be to, dronus ir sparnuotasias raketas „Pancir-S1“ pleškina dviem 30 mm automatinėmis patrankomis 2A38M, kurių šaudymo greitis yra iki 2500 šovinių per minutę. 2A38M naikina taikinius iki 4 km atstumu. „Pancir-S1“ įgulą sudaro 3 žmonės.

 

 

Įdomus faktas – ukrainiečiai vieną sveiką „Pancir-S1“ perėmė pačioje invazijos pradžioje.

Tuo tarpu tikrasis šios istorijos herojus „Backfire K1“ pirmą kartą buvo pristatytas tik 2023 m. Po kelių mėnesių bandymų fronte buvo nuspręsta pradėti masinę „Backfire K1“ gamybą. Tai yra katapulta paleidžiamas dronas, galintis nešti iki 6 kg svorį ir nuskrendantis iki 35 km. Tai nėra dronas-kamikadzė –atlikęs misiją, numetęs užtaisą, „Backfire K1“ sugrįžta ir nutupia parašiutu. Ukrainiečiai teigia, kad „Backfire K1“ yra atsparus rusų elektroninės karybos priemonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(176)
(5)
(171)

Komentarai ()