„Atvertas naujas frontas.“ Prasidėjo kova skirtinguose žemynuose. Ukraina smogia „Wagner“  ()

Ukrainos žvalgyba stojo į kovą su „Wagner“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos privati karinė kompanija „Wagner“ pradėjo plataus masto ukrainiečių verbavimą laikinai okupuotose teritorijose. Tikslas – parūpinti rekrutų Rusijos įtakos operacijoms Afrikoje, praneša „Euromaidan Press“.

Pranešama, kad šiems rekrutams, kurių amžius nuo 22 iki 50 metų, siūlomas 240 000 rublių (maždaug 2592 JAV dolerių) atlyginimas, jei jie pasirašys šešių mėnesių sutartį. Per šį laikotarpį jie privalo kovoti pagal „Wagner“ įsakymus ir vykdyti operacijas Afrikoje.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5296 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

Nacionalinis pasipriešinimo centras pažymi, kad verbuodama laikinai okupuotose teritorijose Rusija pažeidžia tarptautinę humanitarinę teisę.

„Rusija yra žinoma dėl savo nuolatinių karų daugelyje pasaulio šalių ir dėl to, kad pažeidžia tarptautinę humanitarinę teisę, kuri neleidžia verbuoti vietos gyventojų į kovines grupuotes“, – rašo centras.

Rusija siekia pakeisti kasybos įstatymus Vakarų Afrikoje, siekdama išstumti Vakarų bendroves iš strategiškai svarbios teritorijos. Tai yra dalis proceso, kurio metu Rusijos vyriausybė perima po nepavykusio perversmo 2023 m. birželį išardytos samdinių grupės „Wagner“ verslą.

 

Pranešama, kad kiekvienoje šalyje, kurioje ji veikė, „Wagner“ užsitikrino vertingų gamtinių išteklių, naudodama juos ne tik išlaidoms padengti, bet ir didelėms pajamoms išgauti. Per pastaruosius dvejus metus Rusija iš Afrikos išgavo aukso už 2,5 mlrd. dolerių, kuris, tikėtina, padėjo finansuoti jos karą Ukrainoje.

Būtent dėl šios priežasties Ukraina neseniai atidarė naują slaptą frontą užsienyje, o specialiosios pajėgos veikia ten, kur vyksta Rusijos įtakos operacijos, rašo „Euromaidan Press“. Vienas Ukrainos žvalgybos pareigūnas nurodė tokio sprendimo priežastis:

 

„Ukrainos žvalgyba turi būti visur, kur reikia sunaikinti priešą, kuris vykdo plataus masto karą prieš Ukrainą. Esame visur, kur tik įmanoma susilpninti Rusijos interesus“, – sakė žvalgybos pareigūnas.

Ukrainos žvalgybos tarnybos aktyviai dalyvauja nekonvenciniame kare, smogdamos Rusijai ten, kur jai labiausiai skauda. Kyjivas viena iš tokių skaudžių vietų laiko Afriką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(2)
(132)

Komentarai ()

Susijusios žymos: