[ŽT] „Mes klydome.“ Vokietija skelbia, kas nutiko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-04-07 15:05
Jei vokiečiai suprato, tai gerai. Negalima šerti nusikaltėlių. Manau turėtų būti išleisti įstatymai. Negalima tiekti technologijų į šalis, kurių valdžios kaitoje nėra skaidrumo. Tam būtinai reikia įstatymų, kitaip tai tampa apžaidžiama.
HardAxe 2024-04-08 09:54
Pvz visas OPEC aliansas? Ar gimimas sheichu - skaidrumo pavizdys?
Benediktas 2024-04-08 10:32
Na tai matom, prie ko privede bendradarbiavimas su Kinija ir Rusija. Manau vakarai galetu buti savipakankmi. Ypač dabar, kai fizinius ir intelektualinius darbus bus galima automatizuoti. Tegul kitos salys sukais pacios, galvoja, kaip čia užmegzti santykius su vakarais. Tegul stiebiasi pačios ir gauna tas naudas, technologijas arba tegul būna ubagiškos, t.y. nesugebes kelti vakarams dideles karines gresmes - tegul tai buna jų pasirinkimas. Nukrypai nuo demokratijos - viskas, vakarų imonės gauna didelius mokescius, jei nori pradavineti ten.
donatasv 2024-04-08 13:24
Vaikiškas supratimas. Tie patys vakarai turtingi ir sotūs patapo ne tik dėl to, kad mes čia vakarų šalys, demokratiški, gražūs ir pūkuoti. JAV tipo dėl didelio noro iškėlė savo gamyklas į kiniją? Europos gamintojai susipynė su kinija ir kinijos rinka nes to labai norėjo? Vokietijos ir Prancūzijos didieji gamintojai šeip sau bando išsaugoti kinijos rinką? Visas pasaulis tapo surištas, tarkim amerikonui pagaminti 155mm sviedinius reikia net kelių šalių pagalbos nuo Europos iki Turkijos. Jei Europai reiktų pačiai viską pasigaminti savo auto pramonei tai naujos mašinos kaina būtų 3x didesnė. Kai pirkt visi nori pigiau bet tas pigiau turi savo kainą. Vieni išvystė vieną sritį, kiti kitą ir tarpusavyje susipynė taip jau veikia visas mūsų pasaulis.