Ukrainoje pastebėtas „labai retas ginklas.“ Kaimynei jų nebereikia. Kas vyksta (Video)  ()

Minosvaidžiai yra geri tuo, kad šaudo aukšta trajektorija, todėl gali suduoti gilius smūgius į apkasus. Be to, jie yra mobilūs, greiti, pakankamai taiklūs. Tik minosvaidžio šūvio nuotolis įprastai yra gana trumpas.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aišku, yra didesnio kalibro minosvaidžių, kurie šaudo į gana tolimus taikinius. Rusų 240 mm savaeigis minosvaidis „Tiulpan“ šaudo 10-18 km atstumu. Tačiau tai yra labai didelis ir neįprastas ginklas. Standartiniai NATO 120 mm minosvaidžiai pliekia maždaug 8 km atstumu. Tai, beje, yra viena iš priežasčių, kodėl ukrainiečiai gamina minosvaidžių maketus rusams apgauti – dronai jų labai ieško, nes žino, kad juos gali pasiekti. Bet yra ir specialios amunicijos, kuri padidina efektyvų minosvaidžių šūvio nuotolį.

Ukrainiečiai pasidalino įrašu iš fronto, kuriame matomi lenkiški 120 mm OF-NMR minosvaidžio sviediniai. Jie turi papildomus raketinius variklius, kurie leidžia jiems nuskrieti šiek tiek toliau. Puslapis „Ukraine Weapons Tracker“ teigia, kad tai iš tikrųjų yra „labai retas lenkiškas ginklas“, pagamintas 120-PM-43 minosvaidžiui, naudojamam nuo 1943 metų. Šis minosvaidis yra senas sovietinis Antrojo pasaulinio karo laikų ginklas. Įprastas jo šūvio nuotolis nesiekia nė 6 km. Štai todėl ir buvo sukurti OF-NMR minosvaidžio sviediniai.

[Vokietija] Prie dviračio pritvirtinamas 126l karutis - puikus daiktas mėgstantiems pramogauti lauke. Paskutiniai vienetai („DDLCOL“)
4342

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė ir plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

 

OF-NMR sviedinys raketinio variklio pagalba nuskrieja iki 8 km – daugiau nei 2 km daugiau nei standartinė amunicija. Tai leidžia minosvaidžio įgulai būti šiek tiek toliau nuo kontakto linijos, geriau pasislėpti nuo dronų ir priešartilerinio apšaudymo.

Lenkijai šių sviedinių praktiškai nebereikia. Lenkija 2022 metais turėjo 65 minosvaidžius 120-PM-43, bet, aišku, Lenkija yra NATO šalis ir labai įsikibusi senų sovietinių minosvaidžių nesilaiko. Tikėtina, kad ir jie buvo išsiųsti Ukrainai kartu su OF-NMR sviediniais.

 

120-PM-43 kadaise buvo laikomas vienu geriausių minosvaidžių mūšio lauke Europoje. 3 žmonių įgula šį minosvaidį darbui paruošia vos per porą minučių. Tuomet galima šaudyti 6 šūvius per minutę greičiu su pauzėmis nusitaikymui. Be nusitaikymo galima šaudyti ir 15 šūvių per minutę greičiu. Bet, aišku, su laiku 120-PM-43 tiesiog technologiškai buvo aplenktas modernesnių minosvaidžių, nors juos vis dar naudoja nemažai šalių Afrikoje ir Azijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()