„Rusija ar Kinija.“ Branduolinis armagedonas nesustabdomas. Skelbiamas „negyvosios rankos“ protokolas  ()

Pentagonui reikia „negyvosios rankos“.


„Trident II D5“ bandomasis paleidimas
„Trident II D5“ bandomasis paleidimas
© United States Navy (CC0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:USS_Nebraska_(SSBN-739)_launched_an_unarmed_Trident_II_D5_missile_off_the_coast_of_San_Diego_on_4_September_2019.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Valstijos aplaidžiai rūpinasi savo branduolinių pajėgų modernizavimu. Dėl to jos neturi jokio pranašumo prieš šalis, kurios, pavyzdžiui, Rusija ir Kinija, nuolat investuoja į savo branduolinę triadą. Šios problemos sprendimas – pasitelkti dirbtinį intelektą, skelbia „Wirtualna Polska“.

Toks pasiūlymas pasirodė analizėje, pateiktoje JAV interneto svetainėje „War on the Rocks“. Idėjoje minimas sprendimas, vadinamas „negyvąja ranka“ (angl. „dead hand“).

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11148 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tai priemonė, atsakinga už branduolinio arsenalo aktyvinimą tuo atveju, jei sprendimų priėmimo centrai būtų sunaikinti arba būtų neįmanoma susisiekti ir perduoti įsakymų.

Branduolinės galybės tikriausiai – nes informacija apie tai oficialiai nepatvirtinta – yra parengusios sprendimus, kaip užtikrinti branduolinį atsaką tuo atveju, jei priešininkui pavyktų sunaikinti galios centrus pirmuoju smūgiu.

Rusijos atveju tokiu sprendimu laikoma sistema „Perimetras“ – avarinio ryšio kanalas, kuriuo strateginės branduolinės pajėgos turėtų gauti paskutinį įsakymą paleisti raketas. Kaip vienas iš galimų „Perimetro“ veikimo būdų pateikiamas raketos su siųstuvu paleidimas, kuri, pakilusi į didelį aukštį, išspinduliuotų koduotą įsakymą pulti.

 

Jungtinė Karalystė taip pat turi specialų „negyvosios rankos“ mechanizmą. Jos atveju, įvykdžius keletą kitų sąlygų, strateginiai povandeniniai laivai turėtų paleisti raketas, kai vienas iš BBC kanalų nutyla.

„War on the Rocks“ autoriai – Nacionalinio atgrasymo studijų instituto ekspertai – siūlo stiprinti JAV pozicijas priešininkų atžvilgiu pasitelkiant dirbtinį intelektą.

Jų pasiūlyme nenumatoma JAV branduolinį arsenalą atiduoti į dirbtinio intelekto rankas, tačiau siūloma, kad jis rengtų branduolinio ginklo panaudojimo prieš Rusiją ar Kiniją scenarijus. Priėmus tokį sprendimą, iškilus būtinybei panaudoti tokius ginklus, JAV prezidentas patvirtintų ne tiek patį jų panaudojimo faktą, kiek detalų jų panaudojimo scenarijų, kuris tuo metu būtų laikomas optimaliu.

 

Kartu – siekiant sutrumpinti sprendimų priėmimui reikalingą laiką – prezidentas turėtų galimybių perjungti sprendimų priėmimo procesą į automatinį: priklausomai nuo situacijos, dirbtinis intelektas tuomet vykdytų vieną iš iš anksto patvirtintų scenarijų.

Anot šio sprendimo sumanytojų, leidžiant JAV savo pasauliniams varžovams žinoti, kad į bet kokią ataką bus reaguojama automatiškai, sumažėtų branduolinio konflikto rizika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(8)
(42)

Komentarai ()