Ją pagauti labai sunku. „Nepramušamas kupolas“ virsta metalo laužo krūva. Pamatysite pirmieji (Foto, Video)  ()

Žurnalistas Ivanas Jakovina parodė ukrainiečiams rusiško R-340RP „Pole-21“ sunaikinimo akimirką. Priešo taikiniui Chersono regione smogė HIMARS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėkmingą stambaus priešo taikinio likvidavimo operaciją atlikę spec. pajėgų kariai leido žurnalistui vienam pirmųjų parodyti vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip buvo likviduojama elektroninio karo sistema „Pole-21“.

„Prieš kurį laiką pasakojau, kaip spec. pajėgų kariams pavyko rasti labai „riebų taikinį“ ir į jį nukreipti HIMARS raketą. Tada man nebuvo leista publikuoti vaizdo įrašo, nes jis buvo įslaptintas. Dabar šio vaizdo įrašo embargas panaikintas ir šį vaizdo įrašą pamatysite vieni pirmųjų, jei ne patys pirmieji“, – sako Jakovina.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5293 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

R-340RP „Pole-21“ yra rusiška sistema, neleidžianti Ukrainos dronams ir kitiems orlaiviams veikti maždaug 20 km spinduliu. Be to, „Pole-21“ sukuria radijo trukdžių kupolą, kuriame nustoja veikti palydovinio ryšio signalai.

„Labai sunku pagauti ir sunaikinti šią veikiančią sistemą, nes ji trukdo visiems aplinkiniams signalams: dronai krenta, HIMARS raketos neveikia. Ukrainos žvalgybai vis tiek pavyko tai padaryti, jiems pavyko likviduoti šią sistemą“, – sako Jakovina.

 

Rusai sugalvojo pasipildyti degalų, o į degalinę smogė HIMARS. Dėl to 100 milijonų dolerių vertės kompleksas buvo sunaikintas, o „nepramušamas kupolas“ virto metalo laužo krūva...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(5)
(107)

Komentarai ()

Susijusios žymos: