„Situacija tapo ypač sudėtinga.“ Ką skelbia Syrskis  ()

Situacija tapo ypač sudėtinga į rytus nuo Časiv Jaro ir į vakarus nuo Avdijivkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Rusijos antpuoliai Ukrainos rytuose intensyvėja, amunicijos trūkumas neleidžia Ukrainos pajėgoms perimti mūšio lauko iniciatyvą.

Karo studijų institutas balandžio 6 d. apskaičiavo, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms labai trūksta šaudmenų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išreiškė susirūpinimą dėl šalies gebėjimo veiksmingai atremti didėjantį Rusijos mechanizuotų kolonų puolimų tempą Rytų Ukrainoje dėl JAV saugumo pagalbos vėlavimo. Neseniai duotame interviu V. Zelenskis pabrėžė, kad Ukrainos pajėgos šiuo metu yra priverstos pasikliauti bepiločiais orlaiviais, kad iš dalies kompensuotų artilerijos trūkumą.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8357

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

Situacija tapo ypač sudėtinga į rytus nuo Časiv Jaro ir į vakarus nuo Avdijivkos Donecko srityje, nes Ukrainos vyriausiasis vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis pranešė apie reikšmingą Rusijos mechanizuotų grupių puolimų suaktyvėjimą – nuo būrio dydžio iki bataliono dydžio atakų. Ukrainos oro desanto pajėgų spaudos tarnyba pranešė, kad Rusijos pajėgos vis dar bando prasibrauti pro ukrainiečių gynybą į vakarus nuo Avdijivkos, naudodamos masinę šarvuotų mašinų paramą, tačiau šiek tiek mažesniu mastu nei per atakas,  surengtas rajone kovo 29–31 dienomis.

 

Nepaisant sėkmingo šių puolimų atmušimo, Ukrainos pajėgos stengiasi išlaikyti zonos gynybą, esant nuolatiniam amunicijos trūkumui.

V. Zelenskis taip pat pabrėžė, kad skubiai reikalinga papildoma Vakarų pagalba, siekiant sustiprinti Ukrainos oro gynybos pajėgumus prieš suintensyvėjusią Rusijos atakų kampaniją ir padidintas Rusijos aviacijos operacijas fronto linijoje. Jis perspėjo, kad Ukraina reikalauja 25 oro gynybos paleidimo įrenginių „Patriot“, kad jie visiškai aprėptų jos teritoriją ir užkirstų kelią šalies energijos tinklo žlugimui.

 

Be to, V. Zelenskis perspėjo, kad visų pažadėtų Vakarų partnerių naikintuvų F-16 atvykimas 2024 metais sudarys tik 10 procentų orlaivių, reikalingų visiškai nugalėti Rusijos aviaciją ir atkurti Ukrainos gebėjimą efektyviai veikti oro erdvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(7)
(14)

Komentarai ()