Pirmą kartą. Virš Belgorodo užfiksuotas reaktyvinis Ukrainos dronas (Video)  ()

Vakar virš Belgorodo srities pastebėtas reaktyvinis dronas. Rusai jau po truputį pripranta prie dronų ir nuo jų apginti negalinčios oro gynybos, tačiau reaktyvinių dronų jie dar nematė. Bet pripras ir prie jų.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virš Belgorodo srities besisukiojančius reaktyvinius dronus nufilmavo vietos gyventojai. Beveik neabejojama, kad tai – dronai-kamikadzės, bet nepranešama, ar jie ką nors sunaikino. Nepranešama ir apie tai, ar jie buvo numušti. Tačiau jau yra spėjimų, kas tai galėtų būti.

Praeitų metų gegužę buvo pranešta, kad Jungtinė Karalystė Ukrainai perdavė „Banshee“ reaktyvinių dronų. Šių metų vasarį rusai rado panašaus drono nuolaužų okupuotoje Donecko srities dalyje. Spėjama, kad ukrainiečiai naudoja britų dronus svarbių taikinių atakoms arba juos nukopijavo ir dabar patys gamina kažką panašaus į „Banshee“.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jau 3 mano žvejai draugai užsisakė šį įrenginį, pamatę ką sugeba maniškis, ir toliau jį rekomenduoju visiems“
8225

Nuostabi kaina

Vokietijos sandėlis, labai retas atvejis

Itin ribotas kiekis

Puikus daiktas, labai perkamas

Išsamiau

Įdomu tai, kad „Banshee“ buvo sukurtas dar devintajame dešimtmetyje, bet tuomet turėjo propelerinius variklius. Karališkasis laivynas į „Banshee“ uodegą du reaktyvinius variklius įgrūdo tik 2021 metais. Taip buvo sukurtas „Banshee Jet 80+“, galintis ore išsilaikyti apie 45 minutes ir nuskristi kiek daugiau nei 100 km. „Banshee“ tikrai nebus ilgiausio nuotolio dronas ukrainiečių arsenale, bet jis išvysto 720 km/val. greitį ir kyla į 9 km aukštį, todėl yra ne taip lengvai numušamas. Reikia prisiminti, kad ir Iranas sukūrė reaktyvinę „Shahed-136“ versiją – nors reaktyviniai dronai yra brangesni, juos sunkiau numušti pačiomis pigiausiomis priemonėmis.

 

„Banshee“ dronai naudojami visame pasaulyje, bet čia yra viena įdomi detalė – šis bepilotis orlaivis buvo sukurtas ne tokioms užduotims, kokioms jį naudoja ukrainiečiai. „Banshee“ iš pat pradžių buvo sukurtas kaip taikinys oro gynybos sistemoms. Jis naudojamas pratybose testuojant karių ir technikos pasiruošimą atremti įvairias grėsmes iš oro. Reaktyvinis „Banshee Jet 80+“ skirtas tai pačiai užduočiai. Tačiau Ukrainos gynėjams, deja, taikinių danguje netrūksta, todėl jie į „Banshee“ montuoja 7 kg sprogmenų ir siunčia šiuos dronus į rusų objektus tarsi mažesnes ir lėtesnes sparnuotąsias raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(43)
(1)
(42)

Komentarai ()