Nepaiso grasinimų iš Kremliaus. „Pilnai pasirengę kovai.“ Galinga žinia iš Lietuvos  ()

Lietuva imasi veiksmų nepaisydama Rusijos grasinimų.


Lietuvoje bus dislokuota 5 000 Vokietijos karių
Lietuvoje bus dislokuota 5 000 Vokietijos karių
© U.S. Army Europe Images (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Saber_Strike_Closing_Ceremonies_in_Rukla,_Lithuania_(18757735128).jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pirmadienį įspėjo, kad Vokietijos karinis buvimas Lietuvoje gali lemti įtampos eskalavimą, praneša „Reuters“.

NATO ir Vyriausybė Vilniuje paskelbė, kad pilnas nuolatinis 5 000 Vokietijos karių dislokavimas Lietuvoje bus pasiektas 2027 m., tad šalia Rusijos bus nuolat dislokuota pilnai pasirengusi kovai Vokietijos brigada, rašo „Defense Romania“.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4408 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Lietuva turi sausumos sieną su Latvija, Lenkija (abi NATO narės), Rusija ir jos sąjungininke Baltarusija.

Pagal Berlyno ir Vilniaus susitarimą 2024 m. antrąjį ketvirtį Baltijos valstybėje bus įkurtas preliminarus vadavietės centras, taip pat pažymi „Agerpres“, cituodama „Reuters“. Tuomet ne vėliau kaip iki kitų metų pabaigos Vokietijos brigadoje dirbs 4800 karių ir 200 civilių darbuotojų.

 

Brigados branduolį Lietuvoje iš pradžių sudarys du pėstininkų batalionai iš Vokietijos Bavarijos ir Šiaurės Reino-Vestfalijos žemių. Trečiąjį batalioną sudarys NATO kovinė grupė, vadinamoji sustiprinto priešakinio dalyvavimo grupė. Šis batalionas jau yra dislokuotas Lietuvoje, jam vadovauja Vokietija, o jo personalas yra rotuojamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(307)
(29)
(278)

Komentarai ()

Susijusios žymos: