„Palaikėme puikius santykius. Bet dabar turime siųsti kariuomenę.“ Putinas žada kerštą  ()

Putinas jaučiasi išduotas ir grasina siųsti kariuomenę.


Putinas grasina pasiųsti kariuomenę prie Suomijos sienos
Putinas grasina pasiųsti kariuomenę prie Suomijos sienos
© Mil.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Марш_российских_артиллерийских_подразделений_в_ходе_вторжения_на_Украину_00

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neseniai pagrasino perdislokuoti karius netoli sienos su Suomija – tai dar vienas keršto žingsnis dėl šalies įstojimo į NATO, praneša serbų portalas B92.

Tačiau kadangi tai 1300 kilometrų ilgio siena, norint išgirsti Putino ginklų žvangėjimą, reikia daug karių, kurių Rusija šiuo metu tiesiog neturi.

„Su Suomija palaikėme puikius santykius. Tobulus. Nereikėjo siųsti kariuomenės prie sienos su ja, bet dabar turime“, – kovą interviu RIA skundėsi Putinas. Bet jei rusai tikrai nori atkeršyti Suomijai, kad ši įstojo į NATO, tada jiems reikia daug karių.

[Vokietija] Beprotiška išmanioji spyna. Galima užrakinti/atrakinti net 7 skirtingais būdais ir kurti scenarijus! („Aqara Smart Door Lock A100 Pro“)
2745 2

Mažiausia kaina

Labai ribotas kiekis

Tinka EU tipo durims

Fantastiškas funkcionalumas

Išsamiau

„Rusai neturės išteklių kurti infrastruktūrą, gaminti sunkiąją ginkluotę, verbuoti ir leisti dideliam skaičiui žmonių patekti prie mūsų sienų iki 2030-ųjų“, – „Politico“ sakė buvęs Suomijos karinės žvalgybos vadovas generolas majoras Pekka Toveri.

Suomija yra labai sudėtinga operatyvinė teritorija – tai sovietai sužinojo Antrojo pasaulinio karo metais. Didžioji pasienio teritorijos dalis yra dykynė – pelkėta ir miškinga vietovė, nepritaikyta šiuolaikiniam mechanizuotam karui.

 

Tai, kad praėjus vos keliems mėnesiams nuo invazijos pradžios Kremlius perkėlė savo karius nuo Suomijos sienos į Ukrainą, rodo, kaip labai Rusijos armijai trūksta vyrų. Nors V. Putinas teigia, kad juos pašalino iš sienos kaip draugystės ženklą.

Toveri sako, kad už 50 kilometrų nuo jų sienos tebėra viena sargybos brigada, tačiau kovinių karių nėra, nes jie visi yra Ukrainoje. Ir nors Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu naudojo karingą retoriką, kai Suomija įstojo į NATO, kariuomenė prie jos sienos nebuvo išsiųsta. Todėl nenuostabu, kad Suomijos lyderiai gana ramiai reagavo į naujausius V. Putino grasinimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)

Komentarai ()